Budi dio naše mreže
Izbornik

Župu Otočac preuzeli mons. Marinko Miličević i don Anđelko Kaćunko

Otočac (IKA)

U Župi Presvetog Trojstva u Otočcu misna slavlja u nedjelju 28. kolovoza prvi put predvodio je novoimenovani župnik mons. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

Naime, odlukom gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića, tj. dekretima koji objavljeni već u lipnju, mr. Tomislav Šporčić razriješen je službe župnika Župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upravitelja Župe sv. Mihovila u Dabru te je umirovljen. Istodobno, mons. Miličević je razriješen službe upravitelja dviju župa u Gospićkom dekanatu te je imenovan župnikom Župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upraviteljem Župa Sv. Ivana Krstitelja u Švici i Sv. Mihovila u Dabru, a vlč. Anđelko Kaćunko razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću te je imenovan župnim vikarom Župe Presvetog Trojstva u Otočcu, Sv. Ivana Krstitelja u Švici i Sv. Mihovila u Dabru. Primopredaja župe Otočac, kao i župe Švica kojom je upravljao vlč. Mile Rajković, izvršena je 25. kolovoza.

Prije početka misnih slavlja mons. Miličeviću i vlč. Kaćunku riječi dobrodošlice u ime župljana, članova Župnog pastoralnog vijeća i župnih suradnika uputio je vijećnik Ivan Bižanović.

Pjevanje na jutarnjoj misi vodio je dječji zbor “Anđeli”, a na župnoj misi zbor “Sv. Cecilija”. Na kraju misnih slavlja novi župnik se predstavio okupljenim vjernicima, preporučujući se u njihove molitve i želeći dobru suradnju i obilje Božjega blagoslova svima.

Nakon euharistijskog slavlja u Otočcu don Anđelko je slavio prvu misu u župi Švica.