Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 12-dani-hrvatskih-svetaca-i-blazenika

Filmom o sv. Nikoli Taveliću završeni 12. dani hrvatskih svetaca i blaženika

Dokumentarnim filmom „Život je darovan“ o prvom hrvatskom svecu Nikoli Taveliću, misnim slavljem koje je predvodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole iz Šibenika fra Ivan Bradarić, te predstavljanjem slike i pjesme s video-spotom u svečevu čast u križevačkoj su župnoj crkvi Sv. Ane u nedjelju 31. svibnja završeni 12. dani hrvatskih svetaca i blaženika. Tom je svečanošću proslavljen jubilej 50. obljetnice kanonizacije sv. Nikole Tavelića.

12. Dani hrvatskih svetaca i blaženika - Dan bl. Marije od Propetog Isusa Petković

Prigodnim uvodnim programom i misnim slavljem u čast bl. Marije od Propetog Isusa Petković koje je predvodio dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu Mladen Parlov te dramskom igrom posvećenom blaženici, u subotu 30. svibnja održan je program trećega dana 12. Dana hrvatskih svetaca i blaženika. Time je proslavljena 100. obljetnica utemeljenja Družbe Kćeri Milosrđa.

Otvoreni 12. dani hrvatskih svetaca i blaženika - Dan sv. Marka Križevčanina

Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim sv. Marku Križevčaninu, misnim slavljem koje je predvodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente ml. te otvorenjem izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Eve Vukine, u Križevcima su u četvrtak 28. svibnja započeli 12. dani hrvatskih svetaca i blaženika.