Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 150-obljetnica

Papa: Njegovanje prijateljstva kao protuotrov tragediji rata

Papa Franjo primio je u subotu 9. travnja stotinjak članova rimskog Veslačkog kluba Tevere Remo u povodu 150. obljetnice koja je prilika za razmišljanje o značenju i stilu njihove prisutnosti u društvu, gradu i pokrajini Laziju, prenosi Vatican News.

Papa primio talijanske alpince

Papa Franjo primio je 26. veljače u Vatikanu talijansku gorsku vojnu postrojbu u povodu 150. obljetnice njihove osnutka, i povao ih da budu snažni i nježni, bliski najslabijima, prenosi Vatican News.

Sestre milosrdnice u Sarajevu proslavile 150. obljetnicu dolaska u Bosnu i Hercegovinu

Svečanim euharistijskim slavljem koje je na 5. svjetski dan siromaha, u nedjelju 14. studenoga u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, predvodio nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog svečano su zatvorile jubilarnu 150. godišnjicu dolaska u Sarajevo i BiH (1871.-2021.), izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).

150. obljetnica rođenja biskupa Milete  

U samostanu sv. Frane u Šibeniku u subotu 17. travnja obilježena je 150. obljetnica rođenja franjevca konventualca, a kasnije šibenskog biskupa i apostolskog administratora jugoslavenskog dijela Zadarske nadbiskupije Jeronima Milete.  

Napretkov koncert u trapističkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Banjoj Luci

U večernjim satima 21. lipnja u trapističkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Banjoj Luci upriličen je svečani koncert, dar Središnje uprave Hrvatskoga kulturnog društva Napredak u Sarajevu i podružnice u Banjoj Luci u povodu 150. obljetnice opatije i samostana redovnika trapista Marija Zvijezda održane pod geslom „Marija Zvijezda u Banjoj Luci, Europa u Bosni i Hercegovini“.

1 2