Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 150-obljetnica

Izišao novi broj Glasnika svetog Josipa

O svetkovini svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu izdalo je novi broj Glasnika svetog Josipa.

Lisieux pozvao papu Franju u posjet prigodom obljetnica sv. Male Terezije

Lisieux u Francuskoj 2023. godine slavi dvije obljetnice sv. Terezije Marije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica – 150. obljetnicu rođenja i 100. obljetnicu beatifikacije te je tom prigodom rektor Svetišta sv. Terezije iz Lisieuxa o. Olivier Ruffray papi Franji uručio poziv da posjeti to normandijsko mjesto, objavljeno je na France info.

150. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u Banju Luku

Milosrdnice Provincije Majke Divne – Sarajevo su na Misijsku nedjelju 23. listopada misom i akademskim činom u banjolučkoj župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, koja se nalazi pokraj njihovoga samostana u središtu grada, proslavile 150. obljetnicu dolaska svojih sestara u grad na Vrbasu i njihova djelovanja u službi milosrdne ljubavi slijedeći karizmu svog utemeljitelja sv. Vinka Paulskoga, izvijestila je KTA.

Papa: Njegovanje prijateljstva kao protuotrov tragediji rata

Papa Franjo primio je u subotu 9. travnja stotinjak članova rimskog Veslačkog kluba Tevere Remo u povodu 150. obljetnice koja je prilika za razmišljanje o značenju i stilu njihove prisutnosti u društvu, gradu i pokrajini Laziju, prenosi Vatican News.

Papa primio talijanske alpince

Papa Franjo primio je 26. veljače u Vatikanu talijansku gorsku vojnu postrojbu u povodu 150. obljetnice njihove osnutka, i povao ih da budu snažni i nježni, bliski najslabijima, prenosi Vatican News.

Završeno obilježavanje 150. obljetnice proslave sv. Tripuna u Splitu

Obilježavanje 150. obljetnice proslave sv. Tripuna u Splitu nastavilo se u nedjelju 13. veljače postrojavanjem odreda Bokeljske mornarice na Trgu Gaje Bulata, uz mimohod odreda do Peristila uz pratnju orkestra Hrvatske ratne mornarice, a središnji je dio Tripundanskih svečanosti bilo je misno slavlje u čast sv. Tripuna.

1 2