Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 20-obljetnica

Misno slavlje na Blagovijest i Dan Sveučilišta u Zadru

Na blagdan Blagovijesti kada Sveučilište u Zadru ujedno slavi svoj Dies Academicus, svečano misno slavlje u crkvi Sv. Dimitrija u Zadru u petak 25. ožujka predvodio je apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, a propovijedao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Homilija kardinala Tomka na misi zadušnici za kardinala Kuharića

Prigodom 20. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića, koji je preminuo 11. ožujka 2002., donosimo homiliju kardinala Josefa Tomka, koju je izrekao na sprovodnoj misi za blagopokojnog kardinala Kuharića 14. ožujka 2002., objavljenu na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Proslavljeno 20 godina Skaca Palma

Studentski katolički centar Palma (Skac) proslavio je dva desetljeća djelovanja u petak 26. studenoga slavljem mise u potresom ranjenoj bazilici Presvetoga Srca Isusova u Zagrebu.

Proslava 20. obljetnice blagoslova filijalne crkve Sv. Antuna Padovanskog u Hreljinu

U subotu 13. lipnja u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Hreljinu Ogulinskom održana je u popodnevnim satima velika proslava nebeskog zaštitnika crkve koju je predslavio župni vikar župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Tomljanović u suslavlju sa župnikom Josipom Štefančićem. Time se obilježila 20. obljetnica od izgradnje te crkve, prve sagrađene i blagoslovljene u tada novoosnovanoj Gospićko-senjskoj biskupiji.