Budi dio naše mreže
Izbornik

Misom zahvalnicom u Mariji Bistrici obilježena 20. obljetnica svećeništva

Marija Bistrica (IKA)

Misa zahvalnica za dvadeset godina službe svećenika zaređenih 2004. godine u katedralama Zagrebačke, Varaždinske i Požeške biskupije, proslavljena je u srijedu, 19. lipnja 2024. u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Euharistijsko slavlje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, koji je u to vrijeme vršio službu rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te je za svećenike te generacije jamčio pred njihovim biskupima zarediteljima.

U homiliji se osvrnuo na bremenitost sadašnjeg trenutka koji je u bitnome drugačiji od vremena ređenja prije dvadeset godina. Osvrćući će na prvo misno čitanje o prorocima Iliji i Elizeju, poručio je slavljenicima da budu svećenici koji će biti ispunjeni Duhom Svetim jer jedino tako mogu, u svjetlu Božje riječi i zakona, prosuđivati događaje u svijetu i Crkvi.

Uz svećenike slavljenike bio je prisutan i rektor crkve Corpus Domini preč. Vlado Razum, koji je svećenicima na prvoj godini bogoslovije bio odgojitelj. U ime generacije svećenika zaređenih 2004. riječi pozdrava, dobrodošlice i zahvale izrekao je supsidijar u  nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke vlč. Mirko Brlić.