Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: varazdinska-biskupija

Varaždin: Misa zahvalnica za biskupijsko hodočašće u Rim

Mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, predslavio je u nedjelju 30. listopada u varaždinskoj katedrali svetu misu zahvalnicu za biskupijsko hodočašće u Rim prigodom 25. obljetnice osnivanja i uspostave Varaždinske biskupije. Uz biskupa suslavilo je desetak svećenika hodočasnika.

Vjernici Varaždinske biskupije na zahvalnom hodočašću u Rim

Petstotinjak hodočasnika iz Varaždinske biskupije sudjeluju na zahvalnom hodočašću u Rim prigodom 25. obljetnice uspostave Varaždinske biskupije. U srijedu, 19. listopada sudjelovali su na općoj audijenciji pape Franje koji ih je pozdravio s osobitom radošću.

Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima

Papa Franjo pozdravio je u srijedu, 19. listopada hrvatske hodočasnike koji su sudjelovali na redovnoj općoj audijenciji srijedom, a posebno vjernike Varaždinske biskupije koji borave u Rimu na hodočašću prigodom 25. obljetnice osnutka svoje biskupije.

Đakonsko ređenje u Varaždinskoj biskupiji

Na spomendan sv. Terezije Avilske, u subotu 15. listopada, u varaždinskoj katedrali, varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je svečano euharistijsko slavlje na kojem je zaredio za đakona Josipa Špoljarića iz župe Sedam Žalosti BDM i Sv. Križa, Kotoriba.

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije održan je u ponedjeljak, 10. listopada u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu na kojem je sudjelovao i biskupom Bože Radoš. Gost susreta bio je dr. sc. Jakov Rađa, koji je govorio o temi "Svećenik pred izazovima današnjega društva".

1 2 3 13