Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: varazdinska-biskupija

Oštećenja izazvana potresima na sakralnim i drugim građevinama s područja Varaždinske biskupije

Zbog nedavnih potresa, u petak, 15. siječnja u Ordinarijatu Varaždinske biskupije, održan je sastanak u vezi velikih statičkih šteta na crkvama na području biskupije. Sastanku su, uz biskupa Božu Radoša, nazočili pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu dr. sc. Vesna Pascuttini-Juraga, mr.sc. Ivan Špišić, dipl. ing. građ., statičar zadužen od strane biskupije, te predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu dr. sc. Mario Kopjar.

Kolekta vjernika Varaždinske biskupije za stradale u potresu

Milostinja prikupljena na nedjelju Krštenja Gospodnjega, 10. siječnja, u čitavoj Varaždinskoj biskupiji, po odredbi varaždinskog biskupa Bože Radoša, namijenjena je Caritasu Sisačke biskupije za sve stradalnike potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici.

Biskup Radoš na Bogojavljenje: Tko je susreo Boga i poklonio mu se, njemu život više nije isti

Svetkovina Bogojavljenja ili Sveta tri kralja svečano je proslavljena u varaždinskoj katedrali u srijedu 6. siječnja. Svetu misu je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a suslavio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, zatim kanonici Stolnog kaptola preč. Josip Koprek i preč. Mario Kopjar te biskupov tajnik vlč. Marko Domiter koji je, neposredno prije propovijedi, pročitao navještaj svetkovine Uskrsa u 2021. godini koja će biti 4. travnja.

Biskup Radoš proglasio Dan posta i molitve za stradale i poginule u potresu

Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je pismo svećenicima Varaždinske biskupije vezano uz potrese u Petrinji, Glini, Sisku i okolici kako bi se na biskupijskoj razini uključili u pružanje duhovne i materijalne pomoći nastradalima. Biskup poziva na solidarnost sa žrtvama potresa te proglašava Dan posta i molitve za sve stradale i poginule u potresu za područje Varaždinske biskupije na nacionalni Dan žalosti, 2. siječnja 2021. godine.

Biskup Josip Mrzljak predvodio svečanu božićnu misu u varaždinskoj katedrali

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Rođenja Gospodinova u varaždinskoj katedrali predslavio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, a koncelebrirali su varaždinski biskup Bože Radoš, generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, te tajnik biskupa Radoša vlč. Marko Domiter.

Biskupski vikar za kler pohodio sjemeništarce Varaždinske biskupije

Sjemenišnu zajednicu na zagrebačkoj Šalati u utorak 1. prosinca pohodio je preč. mr. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler Varaždinske biskupije, želeći se susresti sa sjemeništarcima Varaždinske biskupije te im na taj način posvjedočiti blizinu, brigu i skrb u osobi njihova dijecezanskog biskupa Bože Radoša.

Biskup Mrzljak proslavio 51. obljetnicu svoje mlade mise

Umirovljeni varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predslavio je u varaždinskoj katedrali Blažene Djevice Marije, na blagdan svetog Andrije apostola, u ponedjeljak 30. studenoga., euharistiju kojom je zahvalio na 51. obljetnici svoje mlade mise koju je proslavio na isti blagdan 1969. u Krašiću.

1 2 3 5