Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-nacionalno-svetiste-majke-bozje-bistricke

Svetkovina sv. Ivana od Križa proslavljena u Karmelu u Mariji Bistrici

U Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici proslavljena je u četvrtak 14. prosinca svetkovina sv. Ivana od Križa i 25. obljetnica kanonskog utemeljenja samostana. Misu je predslavio o. Jure Zečević, OCD, izvijestili su iz bistričkog Karmela.

„Župnu crkvu Marije Bistrice naslovom i dostojanstvom Manje Bazilike odlikujemo“

Na današnji dan, 4. prosinca 1923., prije točno 100 godina, župna crkva na Mariji Bistrici odlikovana je naslovom i dostojanstvom manje bazilike. Tom prigodom na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je tekst o povijesti nacionalnog svetišta te tekst papinskog pisma o proglasu bistričke župne crkve manjom bazilikom.

Otkrivena spomen-ploča mučenicama iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog

U povodu obilježavanja 150. obljetnice dolaska sestara milosrdnica u Mariju Bistricu i 75. obljetnice djelovanja sestara u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 29. listopada 2023. nakon misnog slavlja, otkrivena je u Mariji Bistrici spomen-ploča  mučenicama iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Svetkovina sv. Male Terezije proslavljena u bistričkom Karmelu

Svetkovina sv. Male Terezije o 150. godišnjici njezina rođenja i 100. obljetnici beatifikacije proslavljena je u nedjelju 1. listopada u samostanskoj crkvi Karmela Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici, svečanom misom koju je predvodio karmelićanin o. Ivan Pleše.

Održano 31. vojno hodočašće u Mariju Bistricu

Hodočašće katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je u nedjelju 1. listopada.

Vjernici Požeške biskupije hodočastili u Mariju Bistricu

Vjernici Požeške biskupije predvođeni svećenicima i požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem hodočastili su u Mariju Bistricu u subotu 30. rujna prigodom proslave 25. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca.

1 2 3 10