Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marija-bistrica

Potres oštetio brojne crkve u Zagrebu i okolici

Grad Zagreb i širu okolicu, u nedjelju 22. ožujka, pogodio je cijeli niz potresa, a najjači se dogodio u 6 sati i 24 minute kada je prema podacima Seizmološke službe Hrvatske magnituda potresa iznosila 5,5 prema Richteru s epicentrom kod Markuševca. Jedno dijete je teško ozlijeđeno, a 14 osoba lakše. Među lakše ozlijeđenima je župni vikar u župi Marija Bistrica. Oštećeno je više od 600 zgrada, među njima brojne crkve i Zagrebačka katedrala.

Zahvalnica za 20. obljetnicu posvete samostanske crkve Bl. Stepinca

Dvadesetu obljetnicu posvećenja samostanske crkve Bl. Alojzija Stepinca karmelićanke u Mariji Bistrici proslavile su u srijedu 12. veljače zahvalnim euharistijskim slavljem koje je predvodio upravitelj župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Vinagori te župe Kraljice Mira u Marincima Dragutin Gereci, a koncelebrirao je vlč. Antun Motočić.

Stepinčevo proslavljeno u bistričkom Karmelu

U Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici u ponedjeljak 10. veljače svečanom je euharistijom proslavljena svetkovina bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika samostanske crkve i samostana, te velikog pastira hrvatskog naroda.

Održan Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa

Šesti nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održan je u subotu 19. listopada u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica u zajedništvu s trideset i trojicom svećenika. Uz oltar su posluživali ministranti većinom iz zagrebačkih župa Trnovčice i Trešnjevke te iz Kutine, Kutinske Slatine i Ilove, dok je pjevanje animirao zbor župe Gospe od Otoka iz Solina pod ravnanjem Danijele Petrušić, uz orguljsku pratnju Pere Prosenice. Hodočasnici su prispjeli iz gotovo svih dijelova Hrvatske, njih oko tri tisuće.

Kardinal Puljić: 'Došli smo ovdje naći utjehu, učvrstiti vjeru'

Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije hodočastili su četrnaesti put, u subotu 12. listopada, u Nacionalno marijansko svetište Majke Božje bistričke gdje je pred nekoliko tisuća vjernika, zavjetno slavlje na otvorenom, u suslavlju s banjolučkim biskupom mons. Franjom Komaricom, pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom te nekoliko desetaka svećenika, predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Hodočašće od petrinjske vojarne do Marije Bistrice

Na 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, na trodnevni put dug 102 kilometra pješice prema Mariji Bistrici krenulo je u petak 4. listopada 40 pripadnika „Gromova“ i „Tigrova“, te Zapovjedništva za potporu iz petrinjske vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“.

Četiri tisuće vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije na velikom hodočašću u Mariju Bistricu i Ivanec

Pod geslom Kristu Gospodinu 'posličeni', oko četiri tisuće vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije sudjeluje u velikom nadbiskupijskom hodočašću u Mariju Bistricu i Ivanec u godini 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa (1919. – 2003.). Predvođeni nadbiskupom mons. Đurom Hranićem, nadbiskupom u miru mons. Marinom Srakićem, pomoćnim biskupom mons. Ivanom Ćurićem, zajedno s osamdesetak svećenika i redovnika te s oko 30 časnih sestara, rijeka hodočasnika iz svih 16 dekanata Đakovačko-osječke nadbiskupije u dopodnevnim se satima slila u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

1 2 3 4