Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marija-bistrica

Mons. Gorski blagoslovio obnovljeni zvonik bazilike Majke Božje Bistričke

Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski blagoslovio je prije slavlja euharistije na svetkovinu Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, obnovljeni toranj bistričke bazilike. Tom prilikom rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević zahvalio je na svim donacijama za obnovu.

Proslavljena svetkovina Majke Božje Bistričke

U Hrvatskom nacionalnom svetištu na svetkovinu Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, svečanu euharistiju predslavio je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski, koji je prethodno blagoslovio obnovljeni zvonik bistričke bazilike.

Nuncij Lingua u Stepinčevu Karmelu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, u pratnji tajnika Apostolske nuncijature Janusza Stanislawa Blachowiaka i dviju sestara milosrdnica koje rade u Nuncijaturi: s. M. Laure Tuba i s. Božidare Valjak posjetio je, na uočnicu Petrova, u nedjelju 28. lipnja, prvi puta, Stepinčev Karmel u Brezovici.

Kardinal Bozanić u Mariji Bistrici zaredio dvadesetoricu novih svećenika

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, redovničkim poglavarima, rektorom i poglavarima Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa te mnogobrojnim svećenicima, podijelio je u subotu 20. lipnja na euharistijskom slavlju u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke sveti red prezbiterata dvadesetorici đakona.

Potres oštetio brojne crkve u Zagrebu i okolici

Grad Zagreb i širu okolicu, u nedjelju 22. ožujka, pogodio je cijeli niz potresa, a najjači se dogodio u 6 sati i 24 minute kada je prema podacima Seizmološke službe Hrvatske magnituda potresa iznosila 5,5 prema Richteru s epicentrom kod Markuševca. Jedno dijete je teško ozlijeđeno, a 14 osoba lakše. Među lakše ozlijeđenima je župni vikar u župi Marija Bistrica. Oštećeno je više od 600 zgrada, među njima brojne crkve i Zagrebačka katedrala.

1 2 3 5