Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marija-bistrica

„Župnu crkvu Marije Bistrice naslovom i dostojanstvom Manje Bazilike odlikujemo“

Na današnji dan, 4. prosinca 1923., prije točno 100 godina, župna crkva na Mariji Bistrici odlikovana je naslovom i dostojanstvom manje bazilike. Tom prigodom na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je tekst o povijesti nacionalnog svetišta te tekst papinskog pisma o proglasu bistričke župne crkve manjom bazilikom.

Hodočašće župe Viljevo u Mariju Bistricu i Ludbreg

Na spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice krunice u subotu 7. listopada župljani Župe sv. Andrije apostola iz Viljeva hodočastili su u Mariju Bistricu i Ludbreg predvođeni vlč. Zlatkom Hnatešinom, upraviteljem Župe.

Svetkovina sv. Male Terezije proslavljena u bistričkom Karmelu

Svetkovina sv. Male Terezije o 150. godišnjici njezina rođenja i 100. obljetnici beatifikacije proslavljena je u nedjelju 1. listopada u samostanskoj crkvi Karmela Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici, svečanom misom koju je predvodio karmelićanin o. Ivan Pleše.

Održano 31. vojno hodočašće u Mariju Bistricu

Hodočašće katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je u nedjelju 1. listopada.

Sedamnaesto pješačko hodočašće Hrvatske vojske iz Petrinje do Marije Bistrice

Sedamnaesti put vojnici vjernici su se u organizaciji vojne kapelanije „Sveti Ilija prorok“ iz  Petrinjske vojarne zaputili pješice na trodnevno hodočašće u Mariju Bistricu gdje su sudjelovali na 31. hodočašću pripadnika oružanih snaga, redarstvenih službi i hrvatskih branitelja Majci Božjoj Bistričkoj koje je održano u nedjelju 1. listopada 2023. godine.

1 2 3 18