Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mijo-gorski

Započelo 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Blagoslovom prve grupe hodočasnika pješaka u ranojutarnjih satima 12. rujna ispred zagrebačke katedrale, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, započelo je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj. Prvi dan hodočašća završio je tradicionalnom Služba svjetla koju je predvodio kardinal Josip Bozanić.

O. Tomislav Rukavina novi župnik na Sljemenu

U župi Majke Božje Sljemenske, Kraljice Hrvata u Zagrebu – Sljeme, jednoj od najspecifičnijih župa Zagrebačke nadbiskupije - jer ona nema svojih stalnih vjernika i samostalno ne vodi maticu krštenih niti ostale uobičajene crkvene knjige, 16. kolovoza izvršena je primopredaja i uvođenje u službu novoga upravitelja župe o. Tomislava Rukavine, SJ, u nazočnosti zagrebačkog pomoćnog biskupa i generalnog vikara Mije Gorskoga.

Mons. Gorski blagoslovio obnovljeni zvonik bazilike Majke Božje Bistričke

Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski blagoslovio je prije slavlja euharistije na svetkovinu Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, obnovljeni toranj bistričke bazilike. Tom prilikom rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević zahvalio je na svim donacijama za obnovu.

Proslavljena svetkovina Majke Božje Bistričke

U Hrvatskom nacionalnom svetištu na svetkovinu Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, svečanu euharistiju predslavio je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski, koji je prethodno blagoslovio obnovljeni zvonik bistričke bazilike.

Misa zadušnica i sprovod s. Marije od sv. Josipa, OCD

Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski predslavio je u utorak, 7. srpnja, misu zadušnicu i sprovodne za pokojnu s. Mariju od svetog Josipa, OCD, Maru Filipović, u samostanskom svetištu Bezgrešne Kraljice Karmela i na samostanskom groblju, u Karmelu u Brezovici.

Biskup Gorski predvodio misu u Granešini i ohrabrio vjernike stradale u potresu

Pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski u nedjelju 21. lipnja posjetio je Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini u kojoj je, tijekom potresa, urušena unutrašnjost crkve i u koju se župljani ne mogu više vratiti te je u koncelebraciji sa župnikom Josipom Balogom predvodio misno slavlje u 11 sati, prenio je portal direktno.hr u nedjelju 21. lipnja.

Biskup Gorski u Maclju: Nepravda nije ispravljena, ona se obnavlja i raste

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski koji je u nedjelju, 7. lipnja u Maclju predvodio misno slavlje u povodu 75. obljetnice maceljskih žrtava u propovijedi je ocijenio da, iako je Drugi svjetski rat završio prije 75 godina, nepravda još nije ispravljena, nego se ona danas obnavlja i raste, izvijestila je HINA.

Propovijed biskupa Mije Gorskog na 75. obljetnicu maceljskih žrtava

Jubilarna 75. obljetnica maceljskih žrtava obilježena je u nedjelju, 7. lipnja na spomen-području crkve Muke Isusove u Maclju. Misu za maceljske žrtve i žrtve križnih puteva predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, umirovljenim varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, provincijalom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilijom Vrdoljakom i drugim svećenicima. Homiliju biskupa Gorskog donosimo u cijelosti.

1 2 3