Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 25-godina

Proslavljeno 25 godina Programa Injigo

Članovi Zajednice Injigo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije i Švicarske proslavili su 25 godina Programa Injigo (1997. – 2022.) u okviru godišnjeg susreta koji su održali od 18. do 21. kolovoza 2022. u Franjevačkom duhovno-pastoralnom centru u Visokom u Bosni i Hercegovini.

U Požegi obilježeno 25 godina djelovanja križara

Prigodom 25. obljetnice djelovanja križarskog bratstva »Bl. Alojzije Stepinac« u požeškoj Župi sv. Leopolda Mandića, u subotu 18. rujna, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi.

VIDEO 25. obljetnica smrti šibenskoga biskupa Srećka Badurine

Mons. Srećko Badurina preminuo je 17. rujna 1996. godine u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu od posljedica srčanog udara. Uz prigodni tekst o pokojnom šibenskom biskupu, koji prenosimo sa službenih mrežnih stranica Šibenske biskupije, objavljujemo i dokumentarni film iz 2019. godine o mons. Badurini sa službenog YouTube kanala Šibenske biskupije.

JRS s izbjeglicama i prognanicima od Domovinskog rata do danas

Čestitajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Isusovačkoj službi za izbjeglice prisjetili su se početaka rada te katoličke humanitarne organizacije u Hrvatskoj, prije nešto više od 25 godina, kada je o. Stjepan Kušan, SJ, odgovarajući na poziv i osluškujući znakove vremena te potrebe i patnje izbjeglica i prognanika, osnovao Isusovačku službu za izbjeglice – JRS u Hrvatskoj, stavljajući se na raspolaganje najpotrebnijima.

Povijest nastanka i djelovanje Hrvatskog Caritasa kroz 25 godina

Hrvatski Caritas središnja ustanova je Hrvatske biskupske konferencije za pastoralno, karitativno i humanitarno djelovanje te krovna organizacije mreže koju čini 16 nad/biskupijskih Caritasa i Caritas vojnog ordinarijata. Kapilarnu mreže čini oko 1500 župa s više ili manje razvijenim župnim Caritasima.