Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: abortus

Zagreb je domaćin međunarodnoga znanstvenog skupa "O abortusu interdisciplinarno"

"O abortusu interdisciplinarno" tema je međunarodnoga znanstvenog skupa kojega su u četvrtak 27. listopada u prostorima Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirali spomenuti Fakultet, Teološki fakultet Univerze u Ljubljani i Fakultet kanonskoga prava Papinskog sveučilišta Gregoriana iz Rima.

Poljska: Reakcija nadbiskupa Gądeckog na prosvjede i oskvrnjenje crkvi

Predsjednik Poljske biskupske konferencije i poznański nadbiskup Stanisław Gądecki reagirao je na kritike na odluku Ustavnog suda o neustavnosti odredbe zakona o mogućnosti pobačaja zbog oštećenja ili bolesti kod nerođenog djeteta, nakon što su prosvjednici u nedjelju 25. listopada oskvrnuli crkve u nekoliko gradova, objavila je Catholic News Agency.

Američki kršćani pozvali vodstvo Demokratske stranke da podrži politiku za-život

Skupina koju čine više od stotinu kršćanskih vjerskih vođa, svećenika, teologa i laika zatražilo je od Nacionalnog vijeća Demokratske stranke (DNC) da izmijene svoju liberalnu politiku kad je riječ o pobačaju i okrenu se politici za-život, odnosno zaštiti života nerođenih, prenosi Catholic News Agency (CNA) u petak 24. srpnja.

Abortus i pravo djeteta na život u Argumentima HKR-a

U Argumentima HKR-a 4. veljače bilo je riječi o abortusu i sukobu dvaju prava – djeteta na život i majke na slobodu izbora. Gosti Tanje Popec bili su prof. dr. Tonči Matulić, autor knjige "Pobačaj – drama savjesti" i profesor bioetike na KBF-u u Zagrebu te ginekolog dr. Oliver Vasilj, stručnjak za područje fetalnog ponašanja djeteta iz KB Sveti Duh, Zagreb.