Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: afrika

Zahvala afričkog biskupa za financijsku pomoć Požeške biskupije

Biskup kamerunske biskupije Ngaoundéré u Africi Emmanuel Abbo, gdje kao misionar djeluje svećenik Požeške biskupije Karlo Prpić, na Čistu srijedu 17. veljače uputio je požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću pismo zahvale što misnim nakanama, primljenima od Požeške biskupije, omogućuje njegovim svećenicima prihod od kojeg žive. Pismo koje je biskupu Škvorčeviću napisao biskup Abbo prenosimo u cijelosti.

COVID-19: Generalna tajnica Udruge časnih sestara Istočne i Srednje Afrike poziva afričke redovnice na oprez

S obzirom da se broj zaraženih koronavirusom i dalje povećava, a time i smrtni slučajevi povezani sa COVID-19, Generalna tajnica Udruge časnih sestara Istočne i Srednje Afrike (ACWECA) poslala je pismo u kojemu upozorava članice udruge na opasnost širenja ove zarazne bolesti i na prostor deset afričkih zemalja u kojima djeluje ACWECA, javlja Vatican News u nedjelju 3. svibnja.

Poziv biskupa Zimbabvea za pomoć stanovništvu pogođenom glađu

Zimbabveški su biskupi prošlih dana uputili žuran poziv za humanitarnom pomoći za gotovo 8 milijuna ljudi koji gladuju. Lokalna Crkva već je izdvojila 200.000 dolara za program pružanja pomoći, javlja u srijedu 4. ožujka hrvatsko izdanje Vatican Newsa.

Papa otputovao u Afriku

U srijedu 4. rujna ujutro započelo je 31. apostolsko putovanje pape Franje izvan Italije na kojem će posjetiti tri zemlje jugoistočne Afrike: Mozambik, Madagaskar i Mauricijus.

Predstavljene teme Papina pohoda Africi

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni predstavio je na brifingu 3. rujna u Vatikanu teme 31. apostolskog putovanja pape Franje, na koje će poći sutra, posebno istaknuvši mir, susret s kršćanskim zajednicama, pomirenje i stvoreni svijet.

Afrički biskupi obavezali se više zauzimati za obitelj, djecu i migrante

Na završetku 18. plenarne skupštine Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara koja se, prigodom 50. obljetnice toga crkvenog tijela za koordinaciju pastorala na afričkom kontinentu, ovih dana održala u Kampali, u Ugandi, 40 delegata biskupskih konferencija potpisalo je dokument kojim su se obvezali da će se posebno zauzimati za vrednovanje obitelji utemeljene na zajednici muškarca i žene koja ostaje prvo mjesto evangelizacije, polažući posebnu pažnju na djecu i mlade, te štiteći ih od nasilja i zlostavljanja koji su rašireni u afričkom društvu.

1 2