Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: afrika

Najstariji kardinal navršava 99 godina

Najstariji kardinal Katoličke Crkve, umirovljeni nadbiskup Luande u Angoli Alexandre do Nascimento će u petak 1. ožujka 2024. navršiti 99 godina, objavila je u utorak 27. veljače KNA.

Za izgradnju misije u Ugandi prikupljeno više od 100 tisuća eura

U okviru duhovnog koncerta „Srce za Ugandu“ koji je na Svijećnicu 2. veljače 2024. na splitskim Gripama okupio više od šest tisuća posjetitelja, za izgradnju nove misije u Ugandi prikupljeno je više od sto tisuća eura, priopćili su organizatori.

SECAM i CCEE o sinodalnosti u Africi i Europi

U glavnom gradu Kenije počeo je zajednički seminar koji okuplja predstavnike katoličkih biskupskih konferencija iz Afrike i Europe, a poseban naglasak stavlja se na mlade, prenosi 24. siječnja 2024. Vatican News.

Oslobođen oteti njemački misionar o. Lohre

Bijeli otac Hans-Joachim Lohre iz Njemačke koji je u Maliju djelovao kao misionar više od 30 godina, oslobođen je u nedjelju 26. studenoga 2023., godinu dana nakon otmice, izvijestila je Agencija Fides prenosi Nedjelja.

Sveta Stolica naglasila da Crkva podržava mir i razvoj u Africi

Na sastanku Odbora Ujedinjenih naroda za trgovinu i razvoj u Ženevi u Švicarskoj u ponedjeljak, 20. studenog 2023., na kojem se raspravljalo o gospodarskom razvoju u Africi, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, nadbiskup Ettore Balestrero, naglasio je da Crkva pruža potporu ljudskom razvoju i promicanju mira i blagostanja diljem kontinenta, izvijestio je Vatican News.

1 2 3 17