Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: agencija-za-odgoj-i-obrazovanje

Vjeroučitelji i njegovanje sakralne i kulturne baštine Slavonije

Vjeroučitelji osnovnih i srednjih škola na području Đakovačko-osječke metropolije tijekom lipnja pa do kraja prvoga tjedna u srpnju imali su priliku biti na 11 različitih destinacija, pohađajući treće Županijsko stručno vijeće izvan učionice, a ukupno broje 13 vijeća.

Govor izv. prof. dr. Ivice Pažina na Katehetskoj proljetnoj školi

Povodom početka Katehetske proljetne škole u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje, nazočnima se 13. travnja obratio predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda izv. prof. dr. sc. Ivica Pažin u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Njegov govor prenosimo u cijelosti.

Održan stručni skup voditelja Županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi u ponedjeljak 19. prosinca u prostorijama Ureda za vjeronauk u Zagrebu održan je stručni skup za voditelje Županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja s područja Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke, Sisačke i Varaždinske biskupije, izvijestio je Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije.

Održan susret trajne formacije ravnatelja i stručnih službi katoličkih škola

Trajna formacija ravnatelja i stručnih službi katoličkih škola u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole te Agencije za odgoj i obrazovanje, održana je 11. studenog u prostorima Župe i Samostana sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu. Tema ovogodišnje formacije bila je Suvremeni izazovi za katoličke škole.

Počela Katehetska jesenska škola u Zagrebu

„Odgoj za smisao i vrijednosti u kurikulumu“ tema je Katehetske jesenske škole za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja koja je počela u petak 14. listopada u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Održan stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita za vjeroučitelje pripravnike i mentore u osnovnim i srednjim školama Požeške biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije te za vjeroučitelje pravoslavnog vjeronauka na području Republike Hrvatske održana je u petak 1. listopada 2021. „na daljinu“ odnosno „online“, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2