Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: akademska-godina

Misa zaziva Duha Svetoga na početku akademske godine u Novom Sadu

Župnik župe Imena Marijina mons. Attila Zsellér zajedno s kapelanima Nebojšom Stipićem i Gaspárom Józsa, slavio je u srijedu 13. listopada euharistiju u novosadskoj župnoj crkvi Imena Marijina sa zazivom Duha Svetoga na početku nove akademske godine.

Inauguracija nove akademske godine na KBF-u u Đakovu

Svečana inauguracija u 216. akademsku godinu 2021./2022. pod vodstvom dekana Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu, izv. prof. dr. sc. Vladimira Dugalića održana je u četvrtak 1. listopada, izvijestio je Fakultet.

Godišnja vizitacija Papinskog Hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu

U srijedu 17. veljače na Pepelnicu, završena je godišnja vizitacija Papinskog Hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu. Ovogodišnju vizitaciju u ime hrvatskih biskupa obavio je mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, a ujedno i predsjednik Biskupske komisije za Zavod sv. Jeronima.

Početak nove akademske godine u Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“

Početak nove akademske godine u Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“ u Puli obilježen je inauguralnim predavanjem, u srijedu, 7. listopada, koje je ove godine održao dr. fra Darko Tepert iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijina. Održana je i promocija diplomanata kojima je diplome uručio apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša. On je nakon inauguralnog predavanja predvodio misno slavlje u kapeli sjemeništa.

1 2