Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: aljmas

Blagoslovom djece završeno slavlje Velike Gospe u Aljmašu

Proslava blagdana Uznesenja BDM na nebo u nadbiskupijskom Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu završena je večernjim euharistijskim slavljem, koje je predvodio i propovijedao mons. Ivan Ćurić, biskup đakovačko-osječki i naposljetku blagoslovio djecu i obitelji.

Branitelji i stradalnici u Aljmašu proslavili Veliku Gospu

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u aljmaškom Svetištu Gospe od utočišta podnevna je misa po deseti put u zajedništvo okupila branitelje i stradalnike Domovinskoga rata u većemu broju nego proteklih godina. Hodočasnici su u nadbiskupijsko marijansko proštenište došli zahvaliti za dar života, obitelj i domovinu te moliti za pokojne u zajedništvu s predvoditeljem euharistijskoga slavlja dr. Stanislavom Šotom, povjerenikom za pastoral branitelja i njihovih obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Trostruki jubilej u Aljmašu proslavio zlatomisnik Ante Markić

Svečanom misom u aljmaškoj župnoj crkvi Pohođenja BDM na svetkovinu Presvetoga Trojstva 16. lipnja trostruki jubilej 75 godina života, 50. obljetnicu svećeništva i 45 godina služenja toj župnoj zajednici proslavio je svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. Ante Markić, župnik i upravitelj svetišta Gospe od Utočišta.

Blagoslov nove kuće Zajednice Cenacolo u Aljmašu

Po blagdanu Pohoda Blažene Djevice Marije, u subotu 1. lipnja slaveći i naslovnu svetkovinu župe i crkve u Aljmašu, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u koncelebraciji s pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem predvodio je svečano misno slavlje i blagoslovio kuću i prve stanovnike Zajednice Cenacolo u novoj bratovštini „Gospa od Utočišta“ u Aljmašu.

Dan Družbe sestara Naše Gospe u Vukovaru i Aljmašu

U srijedu, 1. svibnja u Vukovaru je održan godišnji susret članica Družbe sestara Naše Gospe iz različitih zajednica. Dan družbe sestre su provele u zahvaljivanju i spomenu na velika djela Božja i pobjedu dobra, života i nesebičnog darivanja života za druge.

Križni put obitelji osječkih dekanata u Aljmašu

U organizaciji osječke zajednice Bračnih susreta, u nedjelju, 7. travnja obitelji Osječkog istočnog i zapadnog dekanata hodočastile su u Aljmaš te na brdu Kalvarija sudjelovale u pobožnosti križnoga puta. Križni put započeo je prigodnim korizmenim napjevima koje je animirao zbor aljmaške župe.