Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: aljmas

Nuncij Lingua posjetio svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua, u pratnji đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita Đure Hranića te pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog Ivana Ćurića, na 33. nedjelju kroz godinu, 19. studenoga, kada se obilježava Svjetski dan siromaha, posjetio je svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu te predvodio misno slavlje.

Prvo nadbiskupijsko hodočašće vjernika Mađara u Aljmaš

Petstotinjak vjernika mađarske nacionalnosti te onih s mađarskim korijenima s područja Slavonije, Baranje i Srijema hodočastilo je u nedjelju 8. listopada 2023., kada se po mađarskom kalendaru slavi svetkovina Blažene Djevice Marije Kraljice Mađara (Magna Domina Hungarorum), u Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Blagoslovljen novootvoreni Memorijalni centar u Aljmašu

Još jedan važan događaj u tristoljetnoj povijesti marijanskog nadbiskupijskog Svetišta Gospe od Utočišta u Aljmašu dogodio se 1. kolovoza otvorenjem i blagoslovom Memorijalnog centra podno „Aljmaške Kalvarije“.

Hodočašće obitelji osječkih dekanata Gospi od Utočišta

Na završetku mjeseca svibnja, o blagdanu Pohoda Blažene Djevice Marije, 31. svibnja kad aljmaška župa slavi svoju naslovnu svetkovinu, u svetište Gospe od Utočišta po prvi puta hodočastile su obitelji osječkih dekanata pod vodstvom svojih župnika i župnih vikara.

Izlet djelatnika Caritasa i korisnika Centra za prihvat beskućnika

Na završetku trogodišnjega programa „Resocijalizacija beskućnika – budimo im podrška na putu do samostalnosti” djelatnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i korisnici Caritasova centra za prihvat beskućnika bili su u srijedu 22. veljače na izletu u Aljmašu.

Aljmaška Cenacolova bratovština gostovala u osječkoj župi

U retfalačkoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku u četvrtak 9. ožujka održan je mjesečni duhovni susret s gostima aljmaške Bratovštine „Gospa od Utočišta“ Zajednice Cenacolo koji su predmolili pobožnosti i sudjelovali u večernjem euharistijskom slavlju.

Prvo zahvalno hodočašće župe Golubinci

Četrdesetak župljana Župe sv. Jurja mučenika iz Golubinaca, u okviru godine kada se obilježava 250. obljetnica uspostave župe, hodočastili su na spomendan sv. Franje Ksaverskog 3. prosinca u najveće marijanskom svetište Đakovačko-osječke nadbiskupije Aljmaš, Župu Preslavnog Imena Marijina u Osijeku te Župu sv. Roka u Veliškovcima.

1 2 3 4