Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: americki-biskupi

Američki biskupi osudili nasilje na Kapitolu

Osuđujući nasilni napad Trumpovih pristaša na Kapitol u Washingtonu u tijeku zajedničke sjednice na kojoj se trebalo potvrditi izbor Joea Bidena za predsjednika, predsjednik Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Jose Gomez poručio je da je "mirni prijenos vlasti jedna od značajki ove velike nacije“, prenosi 7. siječnja Vatican News.

Američki biskupi pokrenuli cjelogodišnji program dijaloga s mladima

U Sjedinjenim Američkim Državama 300 katolika, među kojima 30 biskupa i apostolski nuncij u SAD-u Christophe Louis Yves Georges Pierre, 25. i 26. srpnja pokrenulo je cjelogodišnju inicijativu kojom Konferencija katoličkih biskupa SAD-a (USCCB) želi unaprijediti odnose s mladima, objavila je Catholic News Agency.

Prva muslimanska molitva u Aji Sofiji izazvala brojne reakcije

Turski predsjednik Tayyip Erdogan pridružio se u petak 24. srpnja tisućama vjernika koji su se okupili oko Aje Sofije, kako bi prvi put otkad je ona ponovno dobila status džamije, u njoj sudjelovali na muslimanskom vjerskom obredu, objavila je Hina. I dalje pristižu brojne reakcije iz cijeloga svijeta na taj događaj.

Američki biskupi protive se provedbi smrtnih kazni

Američki biskupi zajedno s više od tisuću ostalih vjerskih vođa u Sjedinjenim Američkim Državama zatražili su zaustavljanje provedbe četiriju smrtnih kazni predviđenih za srpanj i kolovoz, objavio je 9. srpnja Vatican News, a prenijela Nedjelja.

Američki biskupi: Rasizam nije stvar prošlosti

Sedmorica biskupa koji predsjedaju odborima Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država objavila su 29. svibnja priopćenje zbog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu te nereda koji su uslijedili diljem SAD-a, prenio je Vatican News. U neredima je lakše oštećena bazilika u Minneapolisu.

1 2