Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: americki-biskupi

Američki biskupi protive se provedbi smrtnih kazni

Američki biskupi zajedno s više od tisuću ostalih vjerskih vođa u Sjedinjenim Američkim Državama zatražili su zaustavljanje provedbe četiriju smrtnih kazni predviđenih za srpanj i kolovoz, objavio je 9. srpnja Vatican News, a prenijela Nedjelja.

Američki biskupi: Rasizam nije stvar prošlosti

Sedmorica biskupa koji predsjedaju odborima Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država objavila su 29. svibnja priopćenje zbog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu te nereda koji su uslijedili diljem SAD-a, prenio je Vatican News. U neredima je lakše oštećena bazilika u Minneapolisu.

Biskup Nashvillea moli za žrtve tornada u saveznoj državi Tennessee

Više uzastopnih snažnih oluja, koje su prethodnih dana poharale američku saveznu državu Tennessee, počevši od ponedjeljka 2. ožujka, pri čemu je poginulo najmanje 24 ljudi i uništeno na stotine objekata, alarmirale su katolike u toj saveznoj državi na čelu s biskupom Nashvillea J. Markom Spaldingom koji je pozvao američke vjernike na molitvu za stradale, javio je u srijedu 4. ožujka Vatican News.

Svaki treći američki biskup podržava ređenje žena za đakone

Svaki treći američki biskup, prema istraživanju o đakonskom ređenju žena, odobrava njihovo ređenje za đakone. Pokazala je to studija, koju je naručio Centar za primijenjena istraživanja pri Apostolatu Sveučilišta Georgetown u Washingtonu, nastala kao rezultat radova koje je vodilo posebno papinsko povjerenstvo u kojima se istraživala mogućnost da su u prvoj Crkvi žene bile ređene za đakone, prenijela je  talijanska katolička novinska agencija SIR.

1 2