Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: americki-biskupi

Američki biskupi nastavljaju promicati euharistijsku obnovu

Nadbiskup José Gomez iz Los Angelesa predvodit će u subotu, 25. ožujka euharistijsku procesiju kroz grad dugu ukupno šest milja u sklopu Nacionalne euharistijske obnove (National Eucharistic Revival), trogodišnje inicijative američkih biskupa za obnovu pobožnosti vjernika katolika prema Kristu prisutnom u Presvetoj Euharistiji, objavio je Catholic World Report.

Američki biskupi pripremaju dokument o euharistiji

Katolički mediji engleskoga govornog područja pišu o nacrtu dokumenta američkih biskupa o dosljednosti euharistiji „Otajstvo euharistije u životu Crkve“. Neki dijelovi nacrta dokumenta su sporni te je tekst naišao na određene kritike.

Američki biskupi traže privremeni zaštićeni status za žrtve uragana

Biskupska konferencija SAD-a zatražila je od administracije predsjednika Joea Bidena da se omogući Privremeni zaštićeni status (TPS) stranim državljanima Salvadora, Gvatemale, Hondurasa i Nikaragve, pogođenima u studenome 2020. godine uraganima Eta i Jota, prenosi Vatican News.

Nacionalni tjedan braka u SAD-u na poticaj američkih biskupa

Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država potaknula je održavanje Nacionalnoga tjedna braka posvećenoga zajedničkom, svakodnevnom razmišljanju i produbljivanju Božje riječi, koji će se održati od 7. do 14. veljače o temi „Imati, čuvati i poštovati“ bračne zavjete, javlja u petak 29. siječnja hrvatski ured Vatican Newsa.

Američki biskupi osudili nasilje na Kapitolu

Osuđujući nasilni napad Trumpovih pristaša na Kapitol u Washingtonu u tijeku zajedničke sjednice na kojoj se trebalo potvrditi izbor Joea Bidena za predsjednika, predsjednik Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Jose Gomez poručio je da je "mirni prijenos vlasti jedna od značajki ove velike nacije“, prenosi 7. siječnja Vatican News.

Američki biskupi pokrenuli cjelogodišnji program dijaloga s mladima

U Sjedinjenim Američkim Državama 300 katolika, među kojima 30 biskupa i apostolski nuncij u SAD-u Christophe Louis Yves Georges Pierre, 25. i 26. srpnja pokrenulo je cjelogodišnju inicijativu kojom Konferencija katoličkih biskupa SAD-a (USCCB) želi unaprijediti odnose s mladima, objavila je Catholic News Agency.

1 2 3