Budi dio naše mreže
Izbornik

Američki biskupi nastavljaju promicati euharistijsku obnovu

Los Angeles (IKA)

Nadbiskup José Gomez iz Los Angelesa predvodit će u subotu, 25. ožujka euharistijsku procesiju kroz grad dugu ukupno šest milja u sklopu Nacionalne euharistijske obnove (National Eucharistic Revival), trogodišnje inicijative američkih biskupa za obnovu pobožnosti vjernika katolika prema Kristu prisutnom u Presvetoj Euharistiji, objavio je Catholic World Report.

Prije euharistijske pobožnosti održat će se jutarnja misa u povijesnoj misiji Svetoga Gabriela, nakon čega slijedi procesija. Vjernici su pozvani prijaviti se za sudjelovanje u procesiji putem internet prijave. Ruta kojom će ići euharistijska procesija vodi kroz centar Los Angelesa do crkve svetog Luke Evanđelista i natrag u misiju Svetoga Gabriela gdje će se održati završni blagoslov. Ukupna duljina rute je oko 6,5 milja.

Procesija u Los Angelesu održava se u Godini biskupijske obnove koja je započela u lipnju prošle godine i tijekom koje je održano više od stotinu euharistijskih procesija u biskupijama diljem zemlje. Tijekom Godine obnove svaka američka biskupija je pozvana ponuditi događaje za promicanje i poticanje razumijevanja Euharistije. Obnova je djelomično pokrenuta kao odgovor na studiju Pew Researcha iz 2019. koja je pokazala da samo oko jedna trećina katolika u SAD-u vjeruje u učenje Crkve da je Euharistija doista tijelo i krv Isusa Krista. Biskupi su izjavili da žele potaknuti “kreativnost na terenu” i prihvatiti različite euharistijske tradicije kako bi pomogli župama da potaknu veću ljubav prema Euharistiji među svojim članovima te potaknuti vjernike na susret s Isusom u Euharistiji.

Nacionalna euharistijska obnova, koja je započela 19. lipnja prošle godine na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove ili Tijelovo, ima zadatak „obnoviti Crkvu rasplamsavanjem živog odnosa s Gospodinom Isusom Kristom u svetoj Euharistiji“, kako se navodi na mrežnim stranicama inicijative.