Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: amoris-laetitia

Izlaganje nadbiskupa Puljića na ljetnom susretu moralnih teologa

Na ljetnom susretu inicijative „Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova“ o temi „Pratiti, razlučivati i integrirati slabosti: Osmo poglavlje posinodalne apostolske pobudnice o ljubavi u obitelji ‚Amoris laetitia‘ pape Franje“, u ponedjeljak 11. srpnja u Sjemeništu ‚Zmajević‘ u Zadru zadarski nadbiskup Želimir Puljić održao je prvo izlaganje pod naslovom „‚Amoris laetitia‘, Crkveno učiteljstvo u kontinuitetu – izraz trajne pastoralne brige o obitelji“ koje prenosimo u cijelosti.

Mons. Mate Uzinić predvodio misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 24. lipnja, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu slavljena je misa za obitelji i zajedničku delegaciju izaslanika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sudionike X. Svjetskog susreta obitelji. Predvodio ju je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, a na liturgijskom slavlju sudjelovali su i hodočasnici s otoka Lošinja.

„Ususret svima bez iznimke“ (AL 309)

Smjernice Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj svećenicima i crkvenim zajednicama u primjeni VIII. poglavlja postsinodske apostolske pobudnice pape Franje „Amoris laetitia“, Rim, svetkovina Presvetoga Srca Isusova, 24. lipnja 2022.

1 2 3