Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: amoris-laetitia

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 18. svibnja u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju, izvijestio je biskupijski Tiskovni ured.

Papa: Današnje obitelji iskušane i ranjene više nego ikada

Papa Franjo primio je 13. svibnja u Vatikanu sudionike međunarodnoga skupa o moralnoj teologiji koji se održava na Papinskom sveučilištu Gregoriana, upravo u godini posvećenoj proučavanju i boljem razumijevanju apostolske pobudnice Amoris Laetitia, prenosi Vatican News.

Mons. Uzinić u Rijeci održao predavanje za voditelje radionica "Amoris Laetitia" i za mlađe svećenike

U okviru programa Tjedna za obitelj, kojega organizira Ured za obitelj Riječke nadbiskupije, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić održao je u srijedu 9. veljače u Velikoj vijećnici Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predavanje za voditelje radionica "Amoris Laetitia" po dekanatima i za mlađe svećenike s naglaskom na osmo poglavlje "Amoris Laetitia": Pratiti, razlučivati i integrirati slabosti; tumačenje i promišljanje.

Pismo Svetoga Oca Franje supruzima povodom Godine “Obitelj Amoris laetitia”

Sveti Otac uputio je na blagdan Svete Obitelji iz Nazareta Pismo supruzima iz cijelog svijeta u povodu Godine „Obitelj Amoris laetitia“, koju je sam proglasio na petu obljetnicu objavljivanje posinodske apostolske pobudnice. Godina obitelji je započela 19. ožujka ove, a završit će 26. lipnja iduće godine X. Svjetskim susretom obitelji u Rimu. Papino pismo bračnim drugovima donosimo u cijelosti.

VIDEO Predstavljene teme zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije

Povodom završetka 63. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 21. listopada radove zasjedanja predstavili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije doc. dr. Krunoslav Novak.

Završen Međunarodni simpozij crkvenih pravnika

„Kanonsko pravo i Amoris laetitia: perspektive za pastoral braka i obitelji“ tema je XIV. međunarodnog simpozija crkvenih pravnika održanog 8. i 9. listopada u Bjelovaru u još uvijek u ograničavajućim okolnostima pandemije.

Započela Svećenička skupština u Rijeci

Molitvom Srednjeg časa u kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II. u Rijeci u ponedjeljak 20. rujna započela je Svećenička skupština Riječke nadbiskupije.

Martina Marijanović o doprinosu pape Franje moralnoj teologiji pobudnicom „Amoris laetita“

Doktorandica Martina Marijanović na ljetnom susretu moralnih teologa izlagala je o sadržaju pobudnice „Amoris laetita“. „Za papu Franju bitno je u svakoj situaciji vidjeti mogućnost djelovanja Božje milosti, a to je moguće prosuditi pomoću savjesti, što ne znači uvođenje subjektivizma u kršćanski moral jer govorimo o savjesti koja je oblikovana Božjim zapovijedima“, rekla je Marijanović.

1 2