Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: amoris-laetitia

Papa odgovorio na „dubia“ petorice kardinala

Kardinali Walter Brandmüller, Raymond Leo Burke, Juan Sandoval Íñiguez, Robert Sarah i Joseph Zen Ze-kiun postavili su papi Franji pet pitanja tražeći pojašnjenje nekih pitanja u vezi s tumačenjem Božje objave, blagoslovom parova istog spola, sinodalnosti kao konstitutivnoj dimenziji Crkve, svećeničkom ređenju žena te kajanju kao neophodnom uvjetu za sakramentalno odrješenje, izvijestio je 2. listopada Vatican News.

Izlaganje nadbiskupa Puljića na ljetnom susretu moralnih teologa

Na ljetnom susretu inicijative „Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova“ o temi „Pratiti, razlučivati i integrirati slabosti: Osmo poglavlje posinodalne apostolske pobudnice o ljubavi u obitelji ‚Amoris laetitia‘ pape Franje“, u ponedjeljak 11. srpnja u Sjemeništu ‚Zmajević‘ u Zadru zadarski nadbiskup Želimir Puljić održao je prvo izlaganje pod naslovom „‚Amoris laetitia‘, Crkveno učiteljstvo u kontinuitetu – izraz trajne pastoralne brige o obitelji“ koje prenosimo u cijelosti.

Mons. Mate Uzinić predvodio misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 24. lipnja, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu slavljena je misa za obitelji i zajedničku delegaciju izaslanika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sudionike X. Svjetskog susreta obitelji. Predvodio ju je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, a na liturgijskom slavlju sudjelovali su i hodočasnici s otoka Lošinja.

1 2 3