Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen novi zbornik s međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika

Zagreb (IKA)

U izdanju Hrvatskoga kanonističkog društva te u nakladi Glasa Koncila, u rujnu 2023. godine objavljen je novi zbornik radova s međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika, šesnaesti naslov u pravnom nizu Studia canonica croatica.

U Zborniku XIV. međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika, održanog u Bjelovaru 2021. godine pod naslovom Kanonsko pravo i Amoris laetitia: perspektive za pastoral braka i obitelji, urednikâ dr. sc. Marije Džinić i dr. sc. Ivice Ivankovića Radaka, sabrano je jedanaest radova temeljenih na izlaganjima sa Simpozija.

Interdisciplinarno koncipiran Simpozij otvorio je vrlo važna pitanja, nastojeći ponuditi i konkretne odgovore, te je dao izniman doprinos u Godini posvećenoj obitelji Amoris laetitia, koja je na inicijativu pape Franje započela na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka 2021. godine. Radovi objavljeni u Zborniku potiču jasniju i konkretniju suradnju kanonskog prava i pastorala u pokušaju rješenja gorućega problema u Crkvi, pitanja preduvjeta za sklapanje ženidbe, života u braku, odgoja djece te problematike povezane s prekidom bračnog zajedništva i razdvajanja obitelji, što stalno iznova čini pobudnicu Amoris laetitia važnom za analizu i temeljitije praćenje u praksi.