Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: godina-obitelj-amoris-laetitia

„Ususret svima bez iznimke“ (AL 309)

Smjernice Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj svećenicima i crkvenim zajednicama u primjeni VIII. poglavlja postsinodske apostolske pobudnice pape Franje „Amoris laetitia“, Rim, svetkovina Presvetoga Srca Isusova, 24. lipnja 2022.

Papa: Stavimo svoj um i srce u službu budućih obitelji

Objavljujemo neslužbeni prijevod predgovora pape Franje „Katekumenskim itinerarima za bračni život“ (Itinerari Catecumenali per la vita matrimoniale), u sklopu Pastoralnih smjernica za partikularne Crkve, teksta koji je Dikasterij za laike, obitelj i život pripremio na kraju godine "Obitelj Amoris laetitia" i objavio 15. lipnja 2022. godine.

Održan program „Put u raj“ Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Djelatnici Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u suradnji s Obiteljskom zajednicom Župe Duha Svetoga na Jarunu i animatorima, pokraj crkve „Sveta Mati Slobode“, u subotu 30. travnja, proveli su preventivni program u okviru obilježavanja Godine „Obitelj ‚Amoris laetitia‘“, u koji su bile uključene cijele obitelji.

Obitelji pripremaju razmatranja i molitve križnoga puta u Koloseju

Papa Franjo povjerio je obiteljima iz katoličkih zajednica i udruga pripremu tekstova razmatranja i molitava za križni put koji će se održati u rimskom Koloseju na Veliki petak, potvrdio je to ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni u četvrtak 7. travnja, prenosi Vatican News.

Pismo Svetoga Oca Franje supruzima povodom Godine “Obitelj Amoris laetitia”

Sveti Otac uputio je na blagdan Svete Obitelji iz Nazareta Pismo supruzima iz cijelog svijeta u povodu Godine „Obitelj Amoris laetitia“, koju je sam proglasio na petu obljetnicu objavljivanje posinodske apostolske pobudnice. Godina obitelji je započela 19. ožujka ove, a završit će 26. lipnja iduće godine X. Svjetskim susretom obitelji u Rimu. Papino pismo bračnim drugovima donosimo u cijelosti.