Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan program „Put u raj“ Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Djelatnici Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u suradnji s Obiteljskom zajednicom Župe Duha Svetoga na Jarunu i animatorima, pokraj crkve „Sveta Mati Slobode“, u subotu 30. travnja, proveli su preventivni program u okviru obilježavanja Godine „Obitelj ‚Amoris laetitia‘“, u koji su bile uključene cijele obitelji.

Obitelji su bile formirane u timove koji su prolazili različite zanimljive točke na putu od starta do cilja. Igra Put u Raj uključivala je neposrednu mogućnost zbližavanja i izgradnje samopouzdanja svih članova, posebno onih najmanjih.

U jednoj od videoporuka, koje je portal Vatican News pripremio povodom Godine „Obitelj ‚Amoris laetitia‘“, papa Franjo je poručio obiteljima cijeloga svijeta da Crkva želi istim pogledom nježnosti i milosrđa kakav je imao Isus pratiti obitelji i osigurati da svaka obitelj bude stup evangelizacije. „Svaka je obitelj blagoslov i snaga Crkve. Ljepota dara koji se stvara u obiteljima, radost zbog života koji se rađa i briga o onima najmanjima, bolesnima i starijima čine svaku obitelj nezamjenjivom ne samo u Crkvi, nego i u društvu“, istaknuo je Sveti Otac.

Sudionici programa bili su oduševljeni njegovim sadržajem.

Otac i suprug Filip došao je na program sa suprugom i jednim djetetom, koje će uskoro napuniti tri godine. „Svidjelo nam se i voljeli bismo da ovakvih susreta ima više. Sigurno ćemo doći opet“, kazao je taj mladi otac, čiji sin je bio oduševljen spuštanjem na drvenoj trokolici s metalnim kotačićima.

Majka i baka Marija (58) je došla s kćeri i troje unučadi, koji su ju pozvali. „Zahvalna sam dragom Bogu što sam s njima provela ovo vrijeme. Sve je bilo predivno i želim da se to i dalje nastavi“, rekla je, dodavši da joj je posebno bila zanimljiva prva igra i kako su uspjeli proći kroz čistilište do raja.

Brčni par Domagoj (57) i Ivana (47) došli su kao pratnja dviju nećakinja. „Bilo nam je jako lijepo! Uživali smo u ovom događaju i jedva čekamo kada ćemo opet biti tu s vama. Hvala vam još jednom!“, rekla je ujna djevojčica, a njen suprug je dodao da su igre bile baš zgodne djecu.

Trudnica Valentina (33), koja je bila je animatorica, primijetila je da su igre jako zanimale djecu te da su vrlo poučne. „Super je ovo bilo! Jako lijepo! Nadamo se da će uskoro ponovo biti nešto ovakvo, da ćemo se skupiti, podružiti, sklopiti neka prijateljstva“, kazala je.

Animatorica Ivana (29), posvjedočila je da ih je razveselilo kad su djeca došla „sa svojim roditeljima, kad smo vidjeli entuzijazam na njihovim licima i poslije kako su uživali u samoj igri, odgovarali na pitanja, bili oduševljeni i žurili kad će stići do raja… Jedva čekam reprizu!“

Godina „Obitelj ‚Amoris laetitia‘“ započela je 19. ožujka 2021., a traje do 26. lipnja 2022. kada će se u Rimu održati 10. Svjetski susret obitelji.