Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kanonsko-pravo

Misno slavlje u sarajevskoj katedrali u sklopu simpozija crkvenih pravnika

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predvodio je u petak 6. listopada u katedrali Srca Isusova u Sarajevu euharistijsko slavlje u sklopu XVI. međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Doktorirao vlč. Marko Martić

Vlč. Marko Martić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, stekao je akademski naslov doktora kanonskog prava sa specijalizacijom iz ženidbene sudske prakse, obranivši disertaciju pod naslovom „Cimiteri e altri luoghi di sepoltura nella normativa canonica universale e in quella del diritto ecclesiastico in Croazia” (Groblja i ostala mjesta pokopa u univerzalnoj kanonskoj normativi i u onoj crkvenog prava u Hrvatskoj).

Papa Franjo revidirao kazneni zakon istočnih Crkava

Apostolskim pismom u obliku motuproprija „Vocare peccatores“, potpisanim na svetkovinu sv. Josipa, 20. ožujka 2023., a objavljenim 5. travnja, papa Franjo izmijenio je neke kanone pod naslovom XXVII i kanon 1152 Zakonika kanona istočnih Crkava. Izmjene stupaju na snagu 29. lipnja 2023., na svetkovinu sv. Petra i Pavla., prenosi Vatican News.

U Vodicama počeo XV. međunarodni simpozij crkvenih pravnika

Crkveni pravnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Italije okupili su se na XV. međunarodnom znanstvenom simpoziju koji se s temom „Administrativno kanonsko pravo u teoriji i praksi“ od 14. do 15. listopada 2022. održava u Vodicama.

1 2 3