Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medunarodni-simpozij

Održan 26. međunarodni simpozij KBF-a u Splitu o temi „Skrbi za sebe! Suvremenost jednog antičkog imperativa“

U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu priređen je 26. međunarodni simpozij o temi „Skrbi za sebe! Suvremenost jednog antičkog imperativa“, u srijedu 17. ožujka u velikoj dvorani Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu. Nakon pozdravnih riječi organizatora, uslijedilo je 15 izlaganja predavača iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Održan Međunarodni znanstveni simpozij Teologije u Rijeci

Međunarodni znanstveni simpozij Teologije u Rijeci pod naslovom „Spasitelj, spasenje i posljednja vremena“ u četvrtak 4. ožujka okupio je u dvorani Teologije predavače sa šest katoličkih fakulteta iz pet zemalja, Hrvatske, Izraela, Brazila, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu održan prvi dio međunarodnog simpozija o Josipu Stadleru

U prigodi obilježavanja 100. obljetnice smrti sluge Božjega Josipa Stadlera, prvoga vrhbosanskog nadbiskupa, 23. listopada na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u dvorani Pavla VI., održan je prvi dio međunarodnog simpozija „Josip Stadler (1843.-1918.) u kontekstu beatifikacije. Duhovni profil i društveno djelovanje snagom službe“.

Završio međunarodni simpozij crkvenih pravnika

XII. međunarodni simpozij crkvenih pravnika s temom „Personalne pretpostavke za novi kanonski ženidbeni postupak” u organizaciji Ljubljanske nadbiskupije, Biskupije Novo Mesto, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoga kanonističkog društva održavao se u Otočcu u Sloveniji 12. i 13. listopada.