Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: antun-skvorcevic

U Požegi otvorena izložba „Papa Franjo u Izraelu“

Prigodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, Apostolska nuncijatura i Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj u suradnji s Požeškom biskupijom priredili su izložbu fotografija „Papa Franjo u Izraelu“ koja predstavlja posjet pape Franje Svetoj Zemlji 2014. godine.

Skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine u Đakovu

U srijedu, 30. listopada u Nadbiskupskom domu u Đakovu održana je 47. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, kojom je predsjedao nadbiskup metropolit, mons. dr. Đuro Hranić. Sudjelovali su svi biskupi iz metropolije i kancelari, a u radu je sudjelovao i mons. dr. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a u Đakovu.

Deseto hodočašće zdravstvenih djelatnika Požeške biskupije u Voćin

Članovi podružnica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) u Požeškoj biskupiji i Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara (HKUMSiT) u Požeškoj biskupiji te drugi zdravstveni djelatnici i zaposlenici u zdravstvu, 8. listopada hodočastili su po deseti put u svetište Gospe Voćinske.

Proslava blagdana sv. Mihaela u Novskoj

Na blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, 29. rujna, požeški biskup Antun Škvorčević u naselju Bročice Župe sv. Luke Evanđelista u Novskoj predvodio je euharistijsko slavlje o 20. obljetnici izgradnje i blagoslova kapele sv. Mihaela.

Krštenje sedmog djeteta obitelji Mikić u Cerniku

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je u nedjelju 22. rujna župu sv. Petra Apostola u Cerniku i u župnoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojega je krstio dječaka Ivana, sedmo dijete Ivice i Sanele Mikić.

1 2