Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen božićni broj glasila Požeške biskupije „Zajedništvo“

Požega (IKA)

Objavljen je novi, božićni broj „Zajedništva“ – glasila Požeške biskupije, izvijestila je u subotu, 30. prosinca 2023. Požeška biskupija.

Novi broj donosi vijesti s raznih događaja u Požeškoj biskupiji u određenom vremenskom razdoblju prije svetkovine Rođenja Gospodinova – Božića.

Na početku „Zajedništva“ nalazi se Božićna poruka požeškog biskupa Antuna Škvorčevića pod naslovom „Ljubav će se i vjernost sastati, pravda i mir zagrliti“. Čitatelji u rubrici „Događajnica“ mogu se upoznati s događajima kao što je biskupijska proslava sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale, proslava spomendana sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije, hodočašće hrvatskih branitelja u Voćin, završetak Godine bl. Jule Ivanišević, dodjeli stipendija učenicima i studentima u akademskoj godini 2023./2024.

Rubrika još donosi izvješća sa sjednice Prezbiterskog vijeća Požeške biskupije, regionalnih susreta trajne formacije svećenika, kao i arhiđakonatskih susreta župnih i pastoralnih vijeća.

U nastavku se može pročitati o misnom slavlju za poginule hrvatske branitelje i civile u Donjoj Obriježi, euharistijskom slavlju u crkvi sv. Lovre za branitelje 123. požeške brigade, posveti nove župne crkve u Donjem Čagliću.

Potom se nalaze vijesti o otvorenju novog Veteranskog centra u Daruvaru, biskupijskom hodočašću u Mariju Bistricu, misijskom djelovanju Požeške biskupije, duhovnoj obnovi vjeroučitelja Požeške biskupije, hodočašću dječjih crkvenih zborova u požešku katedralu, proslavi sv. Huberta u Požegi, smotri pjevačkih zborova katoličkih srednjih škola u Virovitici te proslavi sv. Nikole s djecom u razvojnim poteškoćama i invaliditetom.

U rubrici „Mladi“ može se pročitati tekst o početku Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. Rubrika „Iz našeg Caritasa“ donosi Pismo mons. Škvorčevića za Nedjelju Caritasa, izvješće o susretu osoba s invaliditetom prigodom Nedjelje Caritasa te tekst o duhovnoj i materijalnoj pomoći Caritasa Požeške biskupije, dok posljednje stranice „Zajedništva“ donose izvještaje s nekoliko krštenja djece u višečlanim obiteljima.

Posljednja stranica upoznaje čitatelje sa svjedočanstvom Ivice Šebelića – čuvara tradicije iz Siča, filijale novokapelačke župe. Navedeni broj „Zajedništva“ može se pročitati na mrežnoj stranici Požeške biskupije, izvijestila je Požeška biskupija.