Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apel

Papa: Ne zaboravimo mučeničku Ukrajinu

U svom obraćanju vjernicima nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju, 12. lipnja papa Franjo pozvao je da se ne zaborave patnje ukrajinskog stanovništva i uputio molitvu da "vrijeme ne ohladi našu bol", objavio je Vatican News.

Papa ponovno pozvao na prekid sukoba u Ukrajini

Nakon molitve Kraljice neba na svetkovinu Duhova u nedjelju, 5. lipnja papa Franjo uputio je novi apel za okončanje sukoba u Ukrajini i povratak pregovorima. Molim vas, ne vodite svijet u propast!, Papin je apel vođama narodâ.

Papin apel uoči pohoda Malti

Papa Franjo pozvao je u srijedu, 30. ožujka vjernike da svojim molitvama prate njegov apostolski pohod Malti 2. i 3. travnja.

Papa: Rat je poraz čovječanstva

Na kraju redovite opće audijencije srijedom papa Franjo se još jednom spomenuo rata u Ukrajini. Pozvao je također vjernike da se pridruže njemu i biskupima u molitvi na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u petak, 25. ožujka „kako bismo zaufano, po zagovoru Gospe Fatimske, molili od Gospodina dar mira“.

Papa: Oprosti nam rat, Gospodine!

Papa Franjo ponovno je u srijedu, 16. ožujka skrenuo pozornost na okrutni rat koji se vodi u Ukrajini. Njegov je apel na redovitoj općoj audijenciji srijedom bio u obliku usrdne molitve koju je napisao napuljski nadbiskup, mons. Domenico Battaglia.

1 2 3 12