Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apel

Papin apel povodom blagdana svetih Ćirila i Metoda

Povodom blagdana svetih Ćirila i Metoda papa Franjo izrazio je u nedjelju 14. veljače želju da u kršćanskim crkvama poraste želja da se kroči prema punom jedinstvu uz poštivanje različitosti.

Nadbiskup Jurkovič poziva na mir i socijalnu pravdu u Mjanmaru

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda u Ženevi nadbiskup Ivan Jurkovič na 29. zasjedanju Vijeća Ujedinjenih naroda za ljudska prava posvećenom Mjanmaru, još jednom je 11. veljače zajamčio duhovnu blizinu, molitvu i solidarnost Svete Stolice toj azijskoj zemlji.

Papin apel za zaštitu maloljetnih migranata i borbu protiv trgovine ljudima

U svom obraćanju nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 7. veljače Papa se spomenuo "dramatičnih prilika" u kojima se nalaze maloljetni migranti bez pratnje na raznim migrantskim rutama. Podsjetio je i kako se sutra 8. veljače slavi Dan molitve i razmišljanja protiv trgovine ljudima pozvavši da se gradi ekonomiju koja ne potiče "gnjusnu trgovinu ljudima" i u kojoj osobe nikada nisu roblje nego svrha ekonomije.

Sveta Stolica traži pravednu regulaciju cjepiva

Papinska akademija za život kritizirala je u apelu objavljenom 22. siječnja u Vatikanu „nacionalizam cijepljenja“ te zatražila pristup cjepivu i određivanje cijena na načelu supsidijarnosti, prenosi Vatican News.

Apel MUP-a: Ne idite u Petrinju i Sisak

Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo je apel građanima Hrvatske da samostalno ne dolaze u Sisak i Petrinju "bez obzira na vaše najbolje namjere" jer gužve koje nastaju "nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi." Objavu prenosimo u cijelosti.

Molitva zahvaljivanja

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 30. prosinca 2020. – Apel Svetoga Oca

1 2 3 5