Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apel

Papa pozvao širiti kulturu bratstva u sportu

Na općoj audijenciji u srijedu 7. travnja papa Franjo je istaknuo dimenziju zajedništva u sportu koji, kako je rekao, može potaknuti "zajednički i složni dijalog između različitih kultura i naroda".

Papin apel za Mjanmar

Papa Franjo uputio je u srijedu 3. ožujka apel za prestanak nasilja u Mjanmaru.

Papin apel povodom blagdana svetih Ćirila i Metoda

Povodom blagdana svetih Ćirila i Metoda papa Franjo izrazio je u nedjelju 14. veljače želju da u kršćanskim crkvama poraste želja da se kroči prema punom jedinstvu uz poštivanje različitosti.

Nadbiskup Jurkovič poziva na mir i socijalnu pravdu u Mjanmaru

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda u Ženevi nadbiskup Ivan Jurkovič na 29. zasjedanju Vijeća Ujedinjenih naroda za ljudska prava posvećenom Mjanmaru, još jednom je 11. veljače zajamčio duhovnu blizinu, molitvu i solidarnost Svete Stolice toj azijskoj zemlji.

Papin apel za zaštitu maloljetnih migranata i borbu protiv trgovine ljudima

U svom obraćanju nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 7. veljače Papa se spomenuo "dramatičnih prilika" u kojima se nalaze maloljetni migranti bez pratnje na raznim migrantskim rutama. Podsjetio je i kako se sutra 8. veljače slavi Dan molitve i razmišljanja protiv trgovine ljudima pozvavši da se gradi ekonomiju koja ne potiče "gnjusnu trgovinu ljudima" i u kojoj osobe nikada nisu roblje nego svrha ekonomije.

Sveta Stolica traži pravednu regulaciju cjepiva

Papinska akademija za život kritizirala je u apelu objavljenom 22. siječnja u Vatikanu „nacionalizam cijepljenja“ te zatražila pristup cjepivu i određivanje cijena na načelu supsidijarnosti, prenosi Vatican News.

1 2 3 6