Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apel

Papin apel za Burkinu Faso

Papa Franjo uputio je tijekom opće audijencije u Vatikanu u srijedu 13. studenoga apel povodom stanja u Burkini Faso.

Apel europskih biskupa: Odgovoriti na vapaj zemlje i siromašnih

Predstavnici europskih biskupskih konferencija, katoličkih organizacija i pokreta održali su u srijedu, 12. lipnja, u Bruxellesu II. europski dan osvrta na encikliku „Laudato Si“. U središtu je događaja bio poziv katolicima i svim ljudima dobre volje na promjenu načina života kako bi odgovorili na vapaj zemlje i siromašnih.

Papa pozvao da se 8. lipnja u 13 sati održi "minuta za mir"

Papa Franjo uputio je na općoj audijenciji apel da se 8. lipnja, na petu obljetnicu sastanka u Vatikanu između izraelskog i palestinskog predsjednika sa Svetim Ocem i carigradskim patrijarhom Bertolomejem, u 13 sati održi "minuta za mir".

Apel indonezijskih biskupa

Uoči parlamentarnih i predsjedničkih izbora, koji su se 17. travnja održali u Indoneziji, predsjednik Indonezijske biskupske konferencije nadbiskup Ignatius Suharyo upozorio je da je dobra politika u toj zemlji zatamnjena raširenom korupcijom u koju su uključeni političari, državni službenici i Vladina tijela.

Zajednički apel pape Franje i marokanskog kralja za Jeruzalem

Papa Franjo i marokanski kralj Muhamed VI. uputili su 30. ožujka zajednički apel za Jeruzalem u kojem su pozvali na „prepoznavanje jedinstvenosti i svetosti Jeruzalema/Al Qods Acharifa“ te istaknuli „njegovo duhovno značenje i jedinstveni poziv kao Grada mira“.

1 2