Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apel

Papa: Slobodu savjesti se mora poštivati uvijek i posvuda

Podsjećajući na današnji Dan savjesti, nadahnut svjedočanstvom portugalskog diplomata Aristidesa de Souse Mendesa, papa Franjo je izrazio želju da „svaki kršćanin uzmogne dati primjer dosljednosti s ispravnom i Božjom riječju prosvijetljenom savješću“, objavio je Vatican News

Papin apel za Libiju

Papa Franjo uputio je u nedjelju 14. lipnja apel za Libiju zatraživši prekid nasilja i uspostavu mira i jedinstva u zemlji. Međunarodnu zajednicu je pozvao da osigura zaštitu migranata, izbjeglica, azilanata i prognanika.

Papin apel protiv ropskoga rada djece

U povodu Svjetskog dana borbe protiv izrabljivanja dječjeg rada, koji se obilježava u petak 12. lipnja, papa Franjo je u srijedu 10. lipnja uputio Apel u kojem je pozvao institucije da ulože napore usmjerene zaštiti maloljetnika.

Papa o prosvjedima i neredima u SAD-u

Papa Franjo osvrnuo se na općoj audijenciji u Vatikanu u srijedu 3. lipnja na višednevne prosvjede u Sjedinjenim Američkim Državama nakon ubojstva Georgea Floyda. Ne možemo se pretvarati da branimo svetost svakog ljudskog života, a zatvarati oči pred rasizmom i isključivošću, poručio je.

Američki biskupi: Ne zaboravite siromašne i najranjivije

Neka zakonodavci u ovim trenucima kada se razmišlja o dodatnim paketima pomoći protiv pandemije Covida-19, ne zaborave potrebe siromašnih i ranjivih ljudi, zatražio je predsjednik Odbora za pravdu i ljudski razvoj Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Oklahoma Cityja Paul S. Coakley, u priopćenju objavljenom 26. svibnja na mrežnim stranicama BK SAD-a, prenosi Vatican News.

Papa pozvao na prekid sukoba u čitavom svijetu

Nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 29. ožujka papa Franjo se pridružio pozivu glavnog tajnika UN-a na trenutni prekid vatre u cijelome svijetu. "Zajedničko predano zalaganje protiv pandemije može sve dovesti do toga da prepoznaju našu potrebu za jačanjem bratskih veza kao članova jedne obitelji. Neka na osobit način potakne kod državnih poglavara i drugih uključenih strana obnovljeno zalaganje za nadilaženje suparništava. Sukobi se ne rješavaju ratom!", poručio je Sveti Otac

Ekumenski apel za zaštitu života

Ekumensko vijeće Crkava (KEK) i osam regionalnih ekumenskih organizacija pozvali su u zajedničkom pastoralnom priopćenju u povodu pandemije koronavirusa, objavljenom 26. ožujka u Ženevi, na zajedništvo i zaštitu života, prenosi Kathpress.

1 2 3 4