Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolska-nuncijatura

Govor ministrice Obuljen Koržinek na proslavi Papina dana

Izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica kulture i medija te predsjednica Vladine Komisije za odnose vjerskim zajednicama Nina Obuljen Koržinek održala je govor na proslavi Papina dana u srijedu 11. svibnja 2022. u Apostolskoj nuncijaturi koji prenosimo u cijelosti.

Priopćenje Apostolske nuncijature: Preč. Milan Zgrablić imenovan zadarskim nadbiskupom koadjutorom

Papa Franjo imenovao je nadbiskupom koadjutorom Zadarske nadbiskupije prečasnog Milana Zgrablića, svećenika Porečke i Pulske biskupije, dosadašnjeg katedralnog župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču te ravnatelja Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, priopćila je u četvrtak 7. travnja Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj.

U Abu Dhabiju otvorena apostolska nuncijatura

Predvodeći na Svijećnicu, 2. veljače, svečanu misu u povodu otvorenja apostolske nuncijature u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zamjenik za opće poslove u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Edgar Peña Parra istaknuo je da su katolička zajednica Abu Dhabija i cijeli Arapski poluotok primjer strpljenja punog nade i kršćanskoga života, prenosi Vatican News.

Papa Franjo imenovao mons. Fabijana Svalinu biskupom koadjutorom Srijemske biskupije

Sveti Otac Franjo imenovao je biskupom koadjutorom u Srijemskoj biskupiji u Republici Srbiji mons. Fabijana Svalinu, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, dosadašnjeg ravnatelja Hrvatskog Caritasa i ravnatelja Hrvatske katoličke mreže, priopćila je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, u četvrtak 7. listopada 2021.

Otajstvo Božića

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua uputio je 17. prosinca božićnu poruku vjernicima koju prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Ante Jozić stigao u Bjelorusiju

Novi apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić stigao je u nedjelju 11. listopada u glavni grad Minsk, gdje su ga dočekale crkvene i državne vlasti i osoblje Nuncijature, objavila je Catholic News Agency.

1 2