Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolska-nuncijatura

Svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić imenovan banjolučkim biskupom

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023., priopćila da je „Njegova Svetost papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Banjolučke biskupije preuzvišenog mons. Franje Komarice te imenovala novog banjolučkog biskupa poštovanog don Željka Majića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije“, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Papa Franjo održao niz međureligijskih susreta u Lisabonu

U sklopu pohoda Portugalu, papa Franjo je u petak 4. kolovoza, po povratku u Apostolsku nuncijaturu, gdje je imao zakazan ručak s mladima, održao sastanke s trima odvojenim izaslanstvima, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa pozdravio 106-godišnju ženu i bolesnu djevojku u Lisabonu

Papa Franjo se u petak, 4. kolovoza ujutro u Apostolskoj nuncijaturi u Lisabonu susreo s Marijom da Conceição Brito Mendonça, rođenom na dan ukazanja u Fatimi, i Ednom Pinom Lopes Rodrigues, koja boluje od teške bolesti, objavio je Vatican News pozivajući se na Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa se u Portugalu susreo sa žrtvama zlostavljanja

Papa Franjo primio je u srijedu, 2. kolovoza u privatnu audijenciju skupinu od 13 žrtava spolnog zlostavljanja od strane svećenika u Portugalu, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice a prenosi Vatican News.

Otpravnik poslova nuncijature napušta Nikaragvu

Mons. Marcel Diouf, otpravnik poslova nuncijature u Managui, preselio se u Kostariku. Diplomatski ured Svete Stolice zatvoren je na zahtjev vlade Nikaragve, izvijestio je 18. ožujka Vatican News.

Transkript razgovora pape Franje s isusovcima Južnog Sudana

O. Antonio Spadaro zabilježio je razgovor pape Franje s isusovcima iz Južnog Sudana, na susretu održanom 4. veljače 2023. u Apostolskoj nuncijaturi u Jubi, u okviru apostolskog putovanja. Transkript razgovora, objavljen 16. veljače u isusovačkom časopisu La Civiltà Cattolica, prenosimo u cijelosti.

1 2 3 4