Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolska-nuncijatura

Otajstvo Božića

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua uputio je 17. prosinca božićnu poruku vjernicima koju prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Ante Jozić stigao u Bjelorusiju

Novi apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić stigao je u nedjelju 11. listopada u glavni grad Minsk, gdje su ga dočekale crkvene i državne vlasti i osoblje Nuncijature, objavila je Catholic News Agency.

Promjene u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu

Dosadašnji drugi savjetnik u Apostolskoj nuncijaturi u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Stanisław Błachowiak u srijedu 1. srpnja dobio je odluku kojom se premješta iz Zagreba u Rim u Državno tajništvo Svete Stolice u Odjel za odnose s državama koji je među ostalim zadužen za diplomatske odnose Svete Stolice s drugim državama, sklapanje konkordata i drugih sporazuma, kao i za koordinaciju aktivnosti nuncija s lokalnim vladama.

Kubanski ansambl rane glazbe Ars longa održao koncert ''Misa Guadalupana'' u Zagrebu

U organizaciji Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, Zagrebačke nadbiskupije i Glazbene mladeži Osijek u Zagrebu je u četvrtak, 30. siječnja u crkvi svete Katarine na Gornjem gradu održan koncert “Misa Guadalupana” glazbenog ansambla rane glazbe Ars Longa iz Havane s Kube. Na programu je bila sakralna i svjetovna glazba Latinske Amerike 17. i 18. stoljeća