Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-nuncij-u-bosni-i-hercegovini-nadbiskup-luigi-pezzuto

Nadbiskup Luigi Pezzuto u sarajevskoj katedrali predslavio zlatnu misu

Svečanim euharistijskim slavljem, u nedjelju 12. rujna u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, svoj zlatni svećenički jubilej – 50 godina misništva proslavio je dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, čije je odreknuće od službe prihvatio papa Franjo 31. kolovoza 2021. zbog navršene dobi.

Apostolski nuncij u BIH čestitao novom gradonačelniku Mostara

Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto čestitao je u utorak 16. veljače dr. Mariju Kordiću, članu HDZ-a BIH na izboru za novog gradonačelnika Mostara, nakon što ga je Gradsko vijeće grada Mostara izabralo na tu dužnost u ponedjeljak 16. veljače u trećem krugu glasovanja.

Propovijed apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Luigija Pezzuta na otvorenju 31. Mladifesta

Nakon pozdravljanja sa zastavama svih onih država koje su ranijih godina bile na Mladifestu, a ove godine zbog pandemije mladi iz tih država nisu mogli doći otvoren je 31. međunarodni molitveni festival mladih. Pročitana je poruka koju je mladima u uputio papa Franjo, a svečano misno slavlje potom je predslavio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto. Njegovu propovijed prenosimo u cijelosti.

Nuncij Pezzuto u Srebrenici prenio Papinu poruku

Na 25. obljetnicu genocida u Srebrenici koja se 11. srpnja obilježava u Memorijalnom centru u Potočarima apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto prenio je poruku koju je tom prigodom uputio papa Franjo, prenijela je Nedjelja.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom predvodio Molitvu za jedinstvo kršćana

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom zajedno sa četvoricom svećenika i đakonom, u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu predvodio je Molitvu za jedinstvo kršćana posljednjeg dana Molitvene osmine za jedinstvo kršćana 25. siječnja, kada Katolička Crkva slavi blagdan obraćenja sv. Pavla apostola, izvještava Katolička Tiskovna Agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.