Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-pohod

Papa Franjo posjetit će Kanadu od 24. do 30. srpnja

Prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti i autohtonih zajednica, papa Franjo će od 24. do 30. srpnja apostolski pohoditi Kanadu, posjetivši gradove Edmonton, Quebec i Iqaluit, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice, navodeći kako će u idućim tjednima biti objavljeni program putovanja i ostali detalji.

Papa u prosincu na Cipru i u Grčkoj

Kao što je ranije najavljeno, papa Franjo će od 2. do 4. prosinca pohoditi Cipar, a zatim će od 4. do 6. prosinca boraviti u pohodu Grčkoj, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u petak, 5. studenoga.

Papa želi pohoditi Kanadu

Prema priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice objavljenog u srijedu 27. listopada papa Franjo je izrazio spremnost da posjeti Kanadu. Datum posjeta bit će određen u dogledno vrijeme.

Papa doputovao u Rim

Papa Franjo doputovao je u ponedjeljak, 8. ožujka u 12.20 sati u međunarodnu zračnu luku Ciampino čime je zaključeno 33. apostolsko putovanje pape Bergoglia na kojem je posjetio Irak, objavio je Vatican News.

Papa: Crkva u Iraku je živa

Crkva u Iraku, milošću Božjom, učinila je i čini mnogo naviještajući divnu mudrost križa šireći Kristovo milosrđe i oproštenje, posebno prema onima koji su najpotrebniji. Danas vidim i izravno sam se osvjedočio da je Crkva u Iraku živa, da Krist živi i djeluje u ovom svom svetom i vjernom narodu, rekao je papa Franjo u homiliji na misi na stadionu “Franso Hariri” u Erbilu, posljednjoj točci svoga trodnevnog apostolskog pohoda Iraku koji se održava pod geslom „Svi ste vi braća“ (Mt 23, 8).

1 2 3