Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-pohod

Objavljen program Papina apostolskog putovanja u DR Kongo i Južni Sudan

Tiskovni ured Svete Stolice najavio je apostolski pohod pape Franje u Demokratsku Republiku Kongo i u Južni Sudan, na kojemu će boraviti od 31. siječnja do 5. veljače 2023. godine. Tijekom boravka u Jubi pratit će ga canterburyjski nadbiskup i moderator Opće skupštine škotske Crkve, objavio je Vatican News.

Raspored liturgijskih slavlja koja će predvoditi papa Franjo

Putovanje u Kazahstan, apostolski pohod Materi i kanonizacija dvojice blaženika, kao i obilježavanje 60. obljetnice Drugoga vatikanskog koncila. Raspored je to Svetog Oca u nadolazećim mjesecima, koji je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

Papa pozvao na izgradnju vjerodostojne Crkve bez podlijeganja pesimizmu

Na molitvi Večernje u katedrali Notre-Dame de Québec, u četvrtak 28. srpnja papa Franjo je biskupe, svećenike, đakone, osobe posvećenoga života, sjemeništarce i pastoralne djelatnike pozvao na svjedočenje životom, na promicanje bratstva i na suočavanje pred sekularizacijom s „pastoralnom kreativnošću“. Papa je zamolio oprost za seksualno zlostavljanje maloljetnika i ranjivih osoba koje su počinili neki članovi Crkve, izvijestio je Vatican News.

Papa u prosincu na Cipru i u Grčkoj

Kao što je ranije najavljeno, papa Franjo će od 2. do 4. prosinca pohoditi Cipar, a zatim će od 4. do 6. prosinca boraviti u pohodu Grčkoj, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u petak, 5. studenoga.

1 2 3