Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argentina

Papa: Misionariti znači dati najbolje od sebe i Božjih darova

Papa Franjo uputio je 10. kolovoza videoporuku sudionicima misije solidarnosti argentinske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije među siromasima domorodačke zajednice Wichi, u planinama na granici između Bolivije i Paragvaja, prenosi Vatican News.

Preminuo publicist, diplomat i političar Domagoj Ante Petrić

U Zagrebu je u 83. godini umro istaknuti publicist i političar Domagoj Ante Petrić, povratnik iz Argentine koji je uz niz dužnosti u Ministarstvu povratka i iseljeništva RH te Ministarstvu vanjskih i europskih poslova bio i zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, prenosi Hina u nedjelju 24. listopada.

Papa: Neću se umoriti govoriti o dostojanstvu rada

Papa Franjo uputio je videoporuku Institutu za razvoj poduzetništva (IDEA) i Savezu radnika pučke ekonomije u Argentini. Poruka je to u povodu 57. susreta IDEA pod nazivom „Postignimo jednu održivu Argentinu“, izvijestila je u četvrtak 14. listopada hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa ohrabrio molitelje krunice za oboljele od Covida u Argentini

Papa Franjo ohrabrio je skupinu sunarodnjaka – pripadnike pokreta “Entretiempo“ iz Argentine, nakon što su mu poslali poruku u kojoj su mu ispričali o svakodnevnoj molitvi krunice za oboljele od Covida-19, prenijela je vijest hrvatska sekcija Vatican Newsa.

Argentina "sanja novo čovječanstvo”

U organizaciji Povjerenstva za društvenu pastoralnu skrb Argentinske biskupske konferencije u toj južnoameričkoj zemlji 12. srpnja započinje Socijalni tjedan pod geslom “Sanjamo o novom čovječanstvu” koji će razmatrati teme poput raspodjele hrane, internetske veze kao ljudskoga prava, obnove ekonomije i bratstva, prenosi Vatican News.

1 2