Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argentina

Sveti Otac Franjo: Umrijet ću u Rimu, neću se vraćati u Argentinu, ne bojim se smrti

Papa vjeruje da će umrijeti u Rimu kao poglavar Katoličke Crkve i neće se vratiti u svoju domovinu Argentinu, rekao je u razgovoru preuzetom u knjizi "Zdravlje papa. Liječnik, urota i vjera. Od Lava XIII. do Franje", a čiji će najzanimljiviji dijelovi biti objavljeni u nedjelju 28. veljače u argentinskom dnevniku "La Nacion", javlja agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina u subotu 27. veljače.

Prosvjedi protiv legalizacije pobačaja u Argentini

U više od 500 argentinskih gradova, u subotu 28. studenoga, održani su prosvjedi protiv donošenja zakona o pobačaju koji je predstavio predsjednik Alberto Fernández, a protiv kojeg se izjasnio i papa Franjo, objavila je Catholic News Agency.

Papa imenovao apostolskog nuncija u Argentini

Papa Franjo imenovao je 22. veljače apostolskim nuncijem u Argentini mons. Mirosława Adamczyka, titularnog nadbiskupa Otricolija i dosadašnjeg apostolskog nuncija u Panami.

Papa mladima iz Viviersa: Otvoreno srce siromašnih razumije Evanđelje

Papa Franjo primio je 29. listopada u Vatikanu 30-ak mladih iz francuske biskupije Viviers, koji su mjesec dana proveli u biskupiji La Rioja u Argentini, hodočasteći tragovima dragocjenih svjedoka vjere koji su životom platili svoj 'da' Bogu, a koji su dolazili upravo iz biskupije Viviers. Riječ je o o. Gabrielu Longuevilleu i o. Carlosu Muriasu, koji su zajedno ubijeni tijekom diktature 1976. godine. Obojica su se nadahnjivali učiteljstvom biskupa Enriquea Angelellija, koji će uskoro biti proglašen blaženim. Papa je mladima predao pripremljeni tekst govora a zatim s njima započeo otvoreni dijalog, dajući im jasne odgovore na pitanja proizišla tijekom njihova dugog hodočašća.