Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argentina

Papa Franjo proglasio svetom Mariju Antoniju od Svetog Josipa

Mariju Antoniju od Svetog Josipa, poznatiju i pod imenom Mama Antula, papa Franjo kanonizirao je u nedjelju 11. veljače 2024. u bazilici svetoga Petra opisujući je kao "putnicu Duha" i "uzor apostolskog žara i odvažnosti", izvijestio je Vatican News.

Nadbiskup Buenos Airesa: „Argentina čeka Franju, svog pastira“

Nadbiskup Buenos Airesa mons. Jorge Ignacio García Cuerva se u razgovoru za Vatican News u četvrtak 8. veljače 2024. osvrnuo na stanje u Argentini, izazove mjesne Crkve, moguće putovanje pape Franje u domovinu, te baštinu i važnost Mame Antule koja će biti prva kanonizirana argentinska svetica.

Kanonizacija Mame Antule dar je za sve Argentince

Silvia Correale, postulatorica u postupku za proglašenje svetom argentinke Maríje Antonije od Svetog Josipa, govorila je u četvrtak 8. veljače 2024., u Tiskovnom uredu Svete Stolice, o samom postupku i Mami Antuli, prenosi Vatican News.

Hodati s prašinom zalijepljenom za sandale

Prigodom kanonizacije Mame Antule, prve svetice u povijesti Argentini, na mrežnim stranicama "L`Osservatore Romano" objavljen je članak Alvera Metallija o toj svetici. U nastavku donosimo njegov prijevod.

U Vatikanu predstavljena biografija o Mami Antuli, budućoj prvoj argentinskoj svetici

Blažena Marija Antonija od Svetoga Josipa (1730.-1799), smatra se duhovnom majkom argentinskog naroda i uskoro će biti proglašena svetom (11. veljače 2024.), prva u toj latinoameričkoj zemlji. Hrabro je i snalažljivo radila kako bi održala djelo otaca isusovaca nakon što su ih protjerali španjolski kolonizatori. Knjiga koju je objavila LEV (Libreria editrice Vaticana) i koja je predstavljena u Vatikanu 19. prosinca svjedoči o njezinoj priči i misiji, prenosi se na mrežnim stranicama VaticanNews-a.

1 2 3 4