Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argentina

Preminuo publicist, diplomat i političar Domagoj Ante Petrić

U Zagrebu je u 83. godini umro istaknuti publicist i političar Domagoj Ante Petrić, povratnik iz Argentine koji je uz niz dužnosti u Ministarstvu povratka i iseljeništva RH te Ministarstvu vanjskih i europskih poslova bio i zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, prenosi Hina u nedjelju 24. listopada.

Papa: Neću se umoriti govoriti o dostojanstvu rada

Papa Franjo uputio je videoporuku Institutu za razvoj poduzetništva (IDEA) i Savezu radnika pučke ekonomije u Argentini. Poruka je to u povodu 57. susreta IDEA pod nazivom „Postignimo jednu održivu Argentinu“, izvijestila je u četvrtak 14. listopada hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa ohrabrio molitelje krunice za oboljele od Covida u Argentini

Papa Franjo ohrabrio je skupinu sunarodnjaka – pripadnike pokreta “Entretiempo“ iz Argentine, nakon što su mu poslali poruku u kojoj su mu ispričali o svakodnevnoj molitvi krunice za oboljele od Covida-19, prenijela je vijest hrvatska sekcija Vatican Newsa.

Argentina "sanja novo čovječanstvo”

U organizaciji Povjerenstva za društvenu pastoralnu skrb Argentinske biskupske konferencije u toj južnoameričkoj zemlji 12. srpnja započinje Socijalni tjedan pod geslom “Sanjamo o novom čovječanstvu” koji će razmatrati teme poput raspodjele hrane, internetske veze kao ljudskoga prava, obnove ekonomije i bratstva, prenosi Vatican News.

Sveti Otac Franjo: Umrijet ću u Rimu, neću se vraćati u Argentinu, ne bojim se smrti

Papa vjeruje da će umrijeti u Rimu kao poglavar Katoličke Crkve i neće se vratiti u svoju domovinu Argentinu, rekao je u razgovoru preuzetom u knjizi "Zdravlje papa. Liječnik, urota i vjera. Od Lava XIII. do Franje", a čiji će najzanimljiviji dijelovi biti objavljeni u nedjelju 28. veljače u argentinskom dnevniku "La Nacion", javlja agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina u subotu 27. veljače.

Prosvjedi protiv legalizacije pobačaja u Argentini

U više od 500 argentinskih gradova, u subotu 28. studenoga, održani su prosvjedi protiv donošenja zakona o pobačaju koji je predstavio predsjednik Alberto Fernández, a protiv kojeg se izjasnio i papa Franjo, objavila je Catholic News Agency.

1 2