Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

ARGUMENTI Svi povijesni modeli Crkve nikada do kraja ne mogu iscrpiti samu bit Crkve

Možemo li promijeniti Crkvu pitanje je o kojemu se razgovaralo emisiji Argumenti Hrvatskog katoličkog radija u ponedjeljak, 25. listopada. U emisiji su govorili prof. dr. s. Ana Thea Filipović, pročelnica Katedre religijske pedagogije i katehetike, KBF-a Zagreb, prof. dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i sudionik Biskupske sinode u Vatikanu kao teološki ekspert, te Branimir Stanić, glavni urednik Glasa Koncila.

Argumenti HKR-a: Aktualnost sv. Franje i nakon osam stoljeća

Sv. Franjo i njegov utjecaj na Crkvu, ali i svijet, punih osam stoljeća nakon njegove smrti, njegov odnos prema svemu stvorenom i prema svim ljudima te ideja bratstva koju je živio sveti Franjo, a promiče i papa Franjo, bila je tema Argumenata na Hrvatskom katoličkom radiju u ponedjeljak, 4. listopada.

Argumenti: Psihodrama za djecu može biti spasonosna terapija

Suočavanje djece (pred)školske dobi s anksioznim ili psihosomatskim poremećajima te poremećajima učenja, poteškoćama prilagodbe na nove životne situacije, razvod, selidbu, smrt bliske osobe, povlačenje i socijalna isključenost djece neke su od tema u kojima je bilo riječi u Argumentima HKR-a 21. rujna.

Argumenti HKR-a o ljetnim kampovima za mlade

Ima li mjesta za Boga za vrijeme godišnjeg odmora? Kakav nam je odmor potreban? Gdje se odmoriti, ali ne uzeti pauzu od Boga? Tko i što nam u tome može pomoći?O tomu su u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 17. lipnja gostovali suradnica i animatorica Kursilja Ivana Šarušić, voditeljica programa Modrave Mateja Potroško i predsjednik Povjerenstva Zagrebačke crkvene pokrajine za osobe s invaliditetom vlč. Leonardo Šardi.

ARGUMENTI HKR-a: Pobožnost Srcu Isusovu

Crkva uskoro slavi svetkovinu Presvetog Srca Isusova. Zato se u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 9. lipnja razgovaralo o pobožnosti Srcu Isusovu te djelovanju organizacija i zajednica posvećenih Presvetom Srcu Isusovu.

Argumenti HKR-a o pripremi za sakrament braka

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 31. svibnja govorilo se o pripremi za sakrament ženidbe. Jesu li zaručnički tečajevi tek obveza koja se odrađuje za ženidbu, jesu li supružnici nakon vjenčanja prepušteni sami sebi te treba li o problemima u braku šutjeti, neka su od pitanja o kojima se u emisiji promišljalo.

1 2 3 8