Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

'Argumenti' povodom 10. pastoralno-katehetskog kolokvija za svećenike

Razumiju li svećenici vjernike i vjernici svećenike? - bila je tema emisije 'Argumenti' u četvrtak, 2. ožujka, povodom 10. Kolokvija za svećenike koji se održao u Zagrebu. Tema kolokvija bila je 'Svećenik pred izazovima antropološke preobrazbe / Vjera – kultura – komunikacija“, a HKR-ova pitanja 'kako nam svećenici govore', 'koliko ih čujemo' i 'vjerujemo li im'.

Argumenti HKR-a o posvećenom životu

Zašto je blagdan Svijećnice odabran kao Dan osoba posvećenog života? Kako prepoznati da se radi o duhovnom pozivu? Koliko se promijenio profil redovničkih kandidata nekada i danas te kako „reklamirati” posvećeni život? Odgovori na ova i druga pitanja traženi su u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u kojima su 2. veljače

U Argumentima HKR-a o obnovi i izgradnji kuća na području Sisačke biskupije

O životu na području Sisačke biskupije dvije godine nakon potresa u emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 30. siječnja 2023. govorili su sisački biskup Vlado Košić, predsjednica Povjerenstva Caritasa Sisačke biskupije za stradale u potresu s. Smilja Čirko te župnik petrinjske Župe sv. Ivana Pavla II. i Župe sv. Bartola u Hrastovici fra Mate Bašić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Argumenti HKR-a: Caritas potrebnima pomaže trajno i na različite načine

Razlika između karitativnog djelovanja i humanitarnog rada, veza Božića i darivanja, kako se koriste sredstva koja se doniraju u karitativne akcije te mogućnosti djelovanja Caritasa na župnoj, biskupijskoj i nacionalnoj razini bile su neke od tema emisije „Argumenti“ emitirane 15. prosinca na Hrvatskom katoličkom radiju.

HKR-ova emisija Argumenti o Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije

Povodom svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u emisiji Argumenti na HKR-u u četvrtak, 8. prosinca, na samu svetkovinu moglo se čuti 'kako osvojiti čitav svijet za Krista po Bezgrešnoj' i 'kako nasljedovati Bezgrešnu u svijetu koji sve više gubi osjećaj za grijeh'?

Argumenti HKR-a o Crkvi i medijima

Crkva razumije, prati i koristi medije kao sredstvo komunikacije, a medijski djelatnici pozvani su upoznati otajstvenu narav Crkve, kako bi se njihov govor o njoj razlikovao od govora o ostalim institucijama. Istaknuto je to 1. prosinca u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „Argumenti” o Crkvi i medijima, kojoj je povod bilo izdanje antologije tekstova o sredstvima društvenih komunikacija od 1936. do 2021. Antologiju su suizdali Odbor za sredstva društvenih komunikacija HBK i Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK BiH.

Argumenti HKR-a o kriznom komuniciranju u Crkvi

Krizno komuniciranje u Crkvi bila je tema HKR-ove emisije "Argumenti" u utorak, 29. studenoga o kojoj su govorili katolički svećenik, publicist i novinar don Anton Šuljić, glasnogovornica Zadarske nadbiskupije Ines Grbić i urednica Odjela Religija Hrvatskog radija Blaženka Jančić. Urednik emisije je Branimir Gubić.

1 2 3 13