Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

Argumenti HKR-a o osobama s invaliditetom u Crkvi

Osobe s invaliditetom u Crkvi - goruća potreba za promjenom načina razmišljanja "mi", ne "oni", bila je tema emisije "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 8. veljače 2024. godine.

Argumenti HKR-a: Kako se ispravno ispovijediti

Najveća napast i opasnost od zloga je da u ispovijedi ne krenem od sebe, nego od drugoga i onda ne doživimo ono potrebno nutarnje raskajanje i vlastitu svijest krivnje zbog grijeha, jedna je od poruka koja se mogla čuti u emisiji 'Argumenti' Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 19. prosinca 2023., o temi sakramenta pomirenja, povodom Božića kada se redovito organiziraju velike ispovijedi u župama.

Argumenti HKR-a o Zakonu o hrvatskome jeziku

Hrvatski sabor već bi idućeg mjeseca mogao prihvatiti Zakon o hrvatskom jeziku. Tim povodom, u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 13. prosinca o Zakonu smo razgovarali s Mirom Gavranom, predsjednikom Matice hrvatske, akademikom Mislavom Ježićem, članom Radne skupine Matice hrvatske za izradu nacrta Zakona o hrvatskome jeziku i Markom Tadićem, redovitim profesorom u trajnom zvanju s Odsjeka za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Argumenti HKR-a o formaciji mladih u Crkvi

Kako mlade animirati za dolazak u Crkvu i na kateheze, kako ih zadržati u Crkvi nakon krizme, zašto sudjelovati u biskupijskim projektima te koja je važnost Susreta hrvatske katoličke mladeži i što nam za susret mladih iduće godine sprema Gospićko-senjska biskupija neka su od pitanja o kojima su govorili gosti Argumenata 10. listopada.

ARGUMENTI HKR-a: 25. godišnjica Stepinčeve beatifikacije

U povodu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca, u ponedjeljak 2. listopada, u emisiji „Argumenti“ Hrvatskog katoličkog radija o snazi Stepinčeva lika govorili su generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Juraj Batelja, povjesničar s Hrvatskog katoličkog sveučilišta izv. prof. dr. Tomislav Anić te župnik Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici vlč. Antun Vukmanić.

'Argumenti' povodom 10. pastoralno-katehetskog kolokvija za svećenike

Razumiju li svećenici vjernike i vjernici svećenike? - bila je tema emisije 'Argumenti' u četvrtak, 2. ožujka, povodom 10. Kolokvija za svećenike koji se održao u Zagrebu. Tema kolokvija bila je 'Svećenik pred izazovima antropološke preobrazbe / Vjera – kultura – komunikacija“, a HKR-ova pitanja 'kako nam svećenici govore', 'koliko ih čujemo' i 'vjerujemo li im'.

Argumenti HKR-a o posvećenom životu

Zašto je blagdan Svijećnice odabran kao Dan osoba posvećenog života? Kako prepoznati da se radi o duhovnom pozivu? Koliko se promijenio profil redovničkih kandidata nekada i danas te kako „reklamirati” posvećeni život? Odgovori na ova i druga pitanja traženi su u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u kojima su 2. veljače

1 2 3 14