Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

ARGUMENTI Je li moguće biti (iz)vrsna žena i majka istodobno?

Nadovezujući se na proslavu Majčinog dana, u emisiji „Argumenti“ HKR-a u ponedjeljak 10. svibnja govorilo se o majčinstvu i o ženstvenosti. Je li moguće biti (iz)vrsna žena i majka istodobno? Koliko majčinstvo određuje ženu? Ima li majka radno vrijeme? Na ova i druga pitanja odgovor su dale Katarina Vudjan, članica uredništva portala Žena vrsna, Ivana Đerđ iz zajednice „Josipove“ i majka posvojiteljica petorice sinova te Andrea Matoković, majka 12 djece.

"Argumenti" HKR-a o stanju pandemije COVID-a 19 u Hrvatskoj

Treći val pandemije COVID-a 19, posljedice koje ova bolest ostavlja na zdravlje preboljelih, cijepljenje mlađih građana te značajnost "duhovne medicine" u borbi s ovom bolešću, neke su od tema emisije "Argumenti" emitirane 29. travnja na Hrvatskome katoličkom radiju. Gosti emisije bili su: pomoćnica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. sc. Marija Bubaš, prim. dr. sc. Rok Čivljak iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i bolnički župnik na Rebru vlč. Zdenko Perija.

Kvalitetnim pastoralnim radom s mladima oni će se suživjeti s Crkvom

Nazire li se izgubljena generacija mladih u Crkvi, zbog odgode kateheza uživo ili slavlja sakramenata – pričesti i potvrde te zašto sakrament potvrde prati loš glas sakramenta 'rastanka' mladih od Crkve? Bila su to neka od pitanja na koja su se odgovori tražili u Argumentima HKR-a 26. travnja.

Argumenti HKR-a: Zašto se Crkva (ne) bavi politikom?

Kako i koga birati na izborima, biramo li "veće dobro" ili "manje zlo", smije li se Crkva miješati u politiku i obratno te kako potaknuti vjernike da se aktivno bave politikom - neke su od tema emisije Argumenti emitirane 22. travnja u programu Hrvatskoga katoličkog radija.

Argumenti: Bake i djedovi kao jamstvo obiteljske povezanosti

Zašto je papa Franjo u Crkvu uveo Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba te kakva je veza baka i djedova s njihovim unucima neka su od pitanja o kojima su u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 19. travnja razgovarali voditelj Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj dr. Petar-Krešimir Hodžić, katolički spisatelj Stjepan Lice i ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj u Velikoj Gorici Sanda Puljiz Vidović.

ARGUMENTI HKR-a o sustavu socijalne skrbi: Djeca nisu koferi

Smrt dvogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške skrenula je pozornost hrvatske javnosti na niz poteškoća u sustavu socijalne skrbi. Zbog njih stradaju najmanji – djeca koja postaju nevidljiva. O njihovoj nevolji razgovaralo se u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 12. travnja.

ARGUMENTI Opsjednutost zlodusima – stvarnost ili senzacija?

Gdje vjernici mogu doći u kontakt sa zlodusima, koje (nad)biskupije imaju ovlaštenog egzorcista te vjeruju li svećenici u postojanje zloduha, neka su od postavljenih pitanja u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 15. ožujka. Na pitanja koja dijele svećenike, psihologe i laike odgovore su ponudili: prevoditelj filma "Đavao i otac Amorth" p. Siniša Štambuk, član franjevačkog samostana sv. Križa u Osijeku fra Anto Barišić i psiholog dr. sc. p. Mijo Nikić.

1 2 3 7