Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

Argumenti HKR-a o jačanju imuniteta

O imunosti i kako se stječe, može li se „popraviti” imunitet i kako, te koliko je i zašto važan vitamin D, razgovaralo se 27. siječnja u emisiji „Argumenti” Hrvatskoga katoličkog radija.

Argumenti HKR-a o izazovima novinarstva danas

O sve manje prisutnom istraživačkom novinarstvu i borbi protiv širenja lažnih vijesti, u utorak 26. siječnja u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija govorili su: iz Agencije za elektroničke medije Anita Malenica, glavna urednica Radija Quirinus Karmen Valenta, i dugogodišnji novinar te kolumnist doc. dr. sc. Boris Beck. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Liturgijske službe za žene – oživljena praksa Crkve

Jesu li liturgijske službe za žene tradicija Crkve ili novost koju je uveo papa Franjo, što je teološki temelj služenja žena kod oltara, zašto je ovakva praksa nekima sablazan – odgovori na ova pitanja traženi su u emisiji Agrumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 25. siječnja sudjelovali liturgičar vlč. mr. Tomislav Hačko, župnik Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji vlč. Robert Jugović i izvanredna djeliteljica pričesti Dubravka Dorotić iz Župe BDM Kraljice apostola, Zaprešić II. Emisiju je uredila i vodila Tanja Maleš.

Argumenti HKR-a o stanju u SAD-u uoči inauguracije Joea Bidena

O aktualnom stanju u Sjedinjenim Američkim Državama uoči inauguracije 46. predsjednika Joea Bidena, u srijedu 19. siječnja u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija govorili su bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i profesor na Fakultetu političkih znanosti Boško Picula. Emisiju je uredio i vodio Vlatko Ojvan.

Moramo naučiti živjeti s potresima

O suživotu s potresima, protupotresnoj gradnji te utjecaju podrhtavanja tla na psihičko zdravlje ljudi govorili su u srijedu 13. siječnja gosti Argumenata HKR-a: seizmolog dr. sc. Ivica Sović, ing. graditeljstva, ovlašteni arhitekt Damir Foretić i psihijatrica prof. dr. sc. Marijana Braš. Emisiju je uredio i vodio Branimir Gubić.

Djelotvorna ljubav temelj budućnosti potresom razrušenih područja

Stanovništvo u potresu poručenom području svakodnevno se bori, pobjeđuje strah i ružne okolnosti, nošeni djelotvornom ljubavlju koja je prisutna od prvoga dana i koja je temelj budućnosti na Banovini – istaknuto je u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 12. siječnja sudjelovali sisački biskup Vlado Košić, koordinatorica distributivnog centra Caritasa Sisačke biskupije s. Smilja Čirko i ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Crkva, znanost i struka o cjepivu protiv koronavirusa

Crkva preporučuje cijepljenje. Sama obveza cijepljenja nije moralna dužnost, no odluka hoće li netko prihvatiti ili odbiti cijepljenje mora uključiti odgovornost za vlastito zdravlje i za zdravlje drugoga, rekao je tajnik Komisije HBK „Iustitia et pax” mons. dr. Vladimir Dugalić u sudjelujući 11. siječnja u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija posvećenoj cijepljenju protiv koronavirusa.

"Najdoktori" za Argumente HKR-a: Zdravstveni sustav je dovoljno snažan, nadamo se da liječnici neće biti zaboravljeni nakon pandemije

U emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Argumenti", 16. prosinca, gostovali su liječnici koje su pacijenti izabrali za "najdoktore" - dr. Inga Mandac Smoljanović, internistica hematologinja iz KB-a Merkur, dr. Marta Krolo, stomatologinja iz Doma zdravlja Zagreb – Zapad i dr. Josip Staničić, specijalist nuklearne medicine iz KBC-a Sestre milosrdnice, koji su podijelili svoja iskustva iz prakse i komentirali aktualno stanje u zdravstvu.

Argumenti HKR-a o božićnoj pripremi najpotrebitijih skupina ljudi

U emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 15. prosinca razgovaralo se o pripremi za Božić onih koji su ostavljeni, bez krova nad glavom, starih, nemoćnih i bolesnih te osoba s intelektualnim teškoćama. Na pitanja koliko tim osobama znači briga i ljubav onih koji u njima prepoznaju Isusa, odgovarali su predsjednik Zaklade "Biskup Josip Lang" p. Mijo Nikić, osnivač i predsjednik Humanitarne udruge "Savao" Zvonko Jambrešić, voditelj Zajednice "Arka-Korablja" Miron Perić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

1 2 3 5