Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: audijencija

Papa novinarima: Promičite dijalog i iskrenu komunikaciju

Potrebni su nam mediji koji mogu pomoći osobama, posebno mladima, razlikovati dobro od zla, razvijati zdrave prosudbe na temelju jasnog i nepristranog iznošenja činjenica i prepoznati važnost zalaganja za pravdu, društvenu slogu i poštivanju našeg zajedničkog doma, rekao je papa Franjo primivši u ponedjeljak, 1. veljače, u audijenciju izaslanstvo Catholic News Service-a Američke biskupske konferencije u povodu stote obljetnice njegova osnutka.

Papa primio predsjednicu Republike Slovačke

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 14. prosinca u audijenciju predsjednicu Republike Slovačke Zuzanu Čaputovu koja se nakon toga susrela s tajnikom za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Franjo primio dionike Božićnog koncerta u Vatikanu

Sveti Otac je u subotu 12. prosinca primio u audijenciju promicatelje, organizatore i izvođače Božićnog koncerta u Vatikanu, koji promiče Kongregacija za katolički odgoj, a od kojega će prihod biti doniran Papinskoj zakladi „Scholas Occurrentes“ i salezijanskoj Zakladi „Missioni don Bosco“, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Franjo novim veleposlanicima: Zauzimajte se za pravedniji i bratskiji svijet

Primivši nove veleposlanike poradi predaje vjerodajnica, Sveti je Otac izrazio nadu da će, u ovo vrijeme globalnih izazova, oni biti graditelji dijaloga, da će surađivati u suzbijanju kulture odbacivanja, te da će ostvariti visoke ideale i ciljeve važne za međunarodnu zajednicu, javlja u petak 4. prosinca hrvatski ured Vatican Newsa.

Ustrajna molitva

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 11. studenoga 2020. (Izvor: Laudato)

1 2 3 5