Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: audijencija

Papa primio predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 17. siječnja u audijenciju Njegovu Ekselenciju g. Željka Komšića, trenutnog predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se potom susreo s Njegovom Ekselencijom nadbiskupom Paulom R. Gallagherom, tajnikom za odnose s državama, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa teatincima: Ustrajte u svjedočenju evanđelja i djelima milosrđa

Identitet, zajedništvo i poslanje; tri su riječi koje je istaknuo papa Franjo primivši u audijenciju sudionike generalnoga kapitula Reda regularnih klerika, koje je ustanovio sveti Kajetan (Gaetano) Tijenski. Potaknuo ih je da izbjegavaju svaki oblik ogovaranja te da brinu jedni o drugima slijedeći tragove utemeljitelja, i to apostolskoga srca i bez krutih obrazaca, objavila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa Udruzi sv. Petra i Pavla: Počnimo iznova, s nadom u srcima

Papa Franjo primio je u subotu, 8. siječnja u audijenciju članove Udruge svetih Petra i Pavla koji djeluju 50 godina pri Svetoj Stolici, služeći hodočasnicima u Bazilici sv. Petra i za vrijeme papinskih liturgijskih slavlja, kao i organizacijom kulturnih i karitativnih aktivnosti, objavila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa: I poduzetnici i upravitelji trebaju mirisati na ovce

Susrevši se u petak, 7. siječnja sa skupinom francuskih poduzetnika, u prigodi njihova hodočašća u Rim, Papa ih je potaknuo da se zanimaju za život svojih suradnika na svim razinama, brinući se za njihove teškoće i nadanja. Vlast je, prema Papinim riječima, služenje, objavila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa primio nove veleposlanike pri Svetoj Stolici

Papa Franjo primio je u petak 17. prosinca 2021. vjerodajnice od novih veleposlanika pri Svetoj Stolici iz Moldavije, Kirgistana, Namibije, Lesota, Luksemburga, Čada i Gvineje-Bisau, objavio je Vatican News.

Papa: Giàvera Festival pridonosi širenju kulture prihvata

Papa Franjo primio je 27. studenoga sudionike i organizatore 26. Giàvera festivala, događaja koji kroz umjetnost, razgovore i svjedočanstva promiče dijalog i susret među narodima i kulturama, i pozvao ih da svoje iskustvo stave na raspolaganje dobroj politici kako bi pomogli onima koji imaju odgovornost u upravljanju da donose odluke koje sjedinjuju zdrav realizam s poštovanjem ljudskoga dostojanstva, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3 8