Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: australija

Kanonska vizitacija franjevaca Australiji

Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto ovih dana nalazi se u posjetu braći koja žive i djeluju u Sydneyu u Australiji u sklopu kanonske vizitacije sve braće Provincije.

Korizmeno hodočašće Hrvata Queenslanda

Održano je Šesto korizmeno hodočašće Hrvata iz Brisbanea, Sunshine Coasta i Gold Coasta u svetište Marian Valley u Australiji u subotu 26. ožujka, objavili su iz Hrvatskog Katoličkog Centra Brisbane i Gold Coast.

U Australiji preminuo fra Klement Vladimir Novak

Fra Klement Vladimir Novak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, dušobrižnik u Hrvatskom katoličkom centru u Summer Hillu u Australiji, blago je u Gospodinu preminuo u nedjelju 20. veljače 2022., u bolnici u (Concordu) Sydneyu, u 79. godini života, 62. redovništva i 54. svećeništva.

U Australiji preminuo fra Euzebije Mak, najstariji član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

Dušobrižnik u Hrvatskom katoličkom centru u Newcastlu u Australiji fra Euzebije Mak, najstariji član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, okrijepljen svetim sakramentima blago u Gospodinu preminuo je u ponedjeljak 2. kolovoza u bolnici u Newcastlu, u 90. godini života, 70. redovništva i 64. svećeništva, priopćili su iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Udruga “Kruh svetog Ante” pomaže potresom pogođenim područjima

Karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene “Kruh sv. Ante” od početka siječnja, pa do kraja ove školske godine novčano pomaže deset učenika osnovnih škola, kao i pet studenata u vidu mjesečne potpore, iz višečlanih obitelji potresom pogođenih obitelji Petrinje i Zagreba s ukupnim iznosom od 30.000 kuna.

Biskup Košić zahvalio australskim Hrvatima

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak 23. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku predstavnike molitvene zajednice „Vitezovi predragocjene krvi Kristove“ koja djeluje na području Australije.

VIDEO Časne sestre iz Hrvatske, Australije i s Haitija predmoliteljice 24. istovremene krunica "Hrvata svega svijeta"

U subotu 16. siječnja molila se 24. po redu istovremena krunica "Hrvata svega svijeta". Ovu molitvenu inicijativu pokrenuo je otac Ivan Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu razornog potresa u Zagrebu i na Banovini, kao i na nakanu da se u svijetu zastavi pandemije koronavirusa.

Australski katolički i anglikanski nadbiskupi protiv prijedloga novoga zakona o eutanaziji

Katolički nadbiskup Mark Coleridge i anglikanski nadbiskup Phillip Aspinall u zajedničkom su priopćenju izrazili veliku razočaranost i zabrinutost zbog najave laburističke premijerke Palaszczuk, da će u slučaju pobjede na izborima uvesti novi zakon o potpomognutom samoubojstvu - eutanaziji, izvještava hrvatski ured Vatican Newsa u petak 23. listopada.

1 2