Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: australija

Proslava sv. Nikole Tavelića u Melbourneu

U nedjelju, 17. studenoga, svečano je u Hrvatskom katoličkom centru Clifton Hill u Melbourneu proslavljen blagdan zaštitnika Centra sv. Nikole Tavelića. Slavlje je u sklopu programa pohoda hrvatskim iseljenicima u Australiji predvodio mons. dr. Petar Palić, biskup hvarski i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije.

Biskup Palić u Newcastleu

Po dolasku u Australiju u petak, 8. studenoga, biskup hvarski i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Petar Palić uputio se u pratnji nacionalnog ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislava Markića i voditelja Hrvatskog katoličkog centra u sydneyskom Blacktownu fra Josipa Kešine u posjet Hrvatskom katoličkom centru Newcastle, koji vodi nestor Hrvatske inozemne pastve 88-godišnji fra Euzebije Mak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

U Australiji održano predavanje o slugi Božjem o. Anti Gabriću

U hrvatskoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sunshineu u Melbourneu u Australiji u nedjelju 6. listopada nakon prijepodnevnih misa Matija Maša Vekić održala je predavanje o najvećem hrvatskom misionaru isusovcu slugi Božjemu ocu Anti Gabriću (Metković,1915. - Kalkuta, 1988.).