Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banjolucka-biskupija

Upriličena svečana akademija u čast biskupa Komarice

Svečana akademija u čast dosadašnjeg banjolučkog biskupa Franje Komarice upriličena je u petak 1. ožujka 2024. u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci nakon zahvalnog euharistijskog slavlja, izvijestila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

Nekoliko crtica iz povijesti Banjolučke biskupije

Na kraju liturgijskog vodiča za biskupsko ređenje mons. Željka Majića 2. ožujka 2024. objavljen je tekst pod naslovom „Nekoliko crtica iz povijesti Banjolučke biskupije“ koji prenosimo u cijelosti.

Grb imenovanog banjolučkog biskupa mons. Željka Majića

U povodu predstojećeg ređenja imenovanog banjolučkog biskupa mons. Željka Majića, koje će biti u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure u subotu, 2. ožujka 2024., Katolička tiskovna agencija objavila je opis i tumačenje njegova biskupskog grba i gesla.

Korizmena poslanica biskupa Komarice

Prenosimo u cijelosti korizmenu poslanicu banjolučkog biskupa u miru i apostolskog upravitelja Franje Komarice objavljenu na mrežnoj stranici Banjolučke biskupije.

Biskup Komarica: Hrvati u RS prepušteni sami sebi i svojim duhovnim vođama

Hrvati na području koje čini Banjolučku biskupiju u najtežim su povijesnim razdobljima bili prepušteni sami sebi, a političari i stranke koji su ih trebali zastupati o njima nisu uopće vodili računa pa su se mogli osloniti samo na svoje duhovne vođe, ocijenio je umirovljeni banjolučki biskup i apostolski upravitelj Banjolučke biskupije Franjo Komarica u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV), prenosi Hina.

1 2 3 7