Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banjolucka-katedrala

Đakonsko ređenje u Banjolučkoj biskupiji

Banjolučki biskup Franjo Komarica je na Nedjelju Dobrog Pastira, ujedno Svjetski dan molitve za zvanja, 9. svibnja, u banjolučkoj je katedrali zaredio Iliju Kelića, rodom iz župe Ljubunčić kod Livna za đakona Banjolučke biskupije.

Homilija nadbiskupa Gallaghera u banjolučkoj katedrali

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher pohodio je u petak, 18. ožujka 2022. sjedište Banjolučke biskupije te u katedrali Sv. Bonaventure predvodio svečano euharistijsko slavlje. Homiliju nadbiskupa Gallaghera koju je na hrvatskom jeziku pročitao nadbiskup Vukšić, prenosimo u cijelosti.

Kard. Puljić predvodio slavlje zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale

Svetkovina sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i stolne crkve, 15. srpnja proslavljena je svečanom euharistijom koju je u katedrali u Banjoj Luci predslavio predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, u zajedništvu s mjesnim biskupom Franjom Komaricom, nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata Tomom Vukšićem i pomoćnim biskupom banjolučkim Markom Semrenom.

1 2