Budi dio naše mreže
Izbornik

Praktične informacije za biskupsko ređenje mons. Majića

Banja Luka (IKA/KTA)

Imenovani banjolučki biskup Željko Majić pozvao je svećenike i vjernike na biskupsko ređenje u subotu 2. ožujka u banjolučkoj katedrali, prenosi KTA.

Mons. Željko Majić napominje da nije uspio poslati pozivnice svim svećenicima, ali ističe da su dobrodošli svi koji mogu i žele doći na euharistijsko slavlje i biskupsko ređenje. Zamoljeni su da ponesu misno ruho bijele boje te da se obuku u katedrali sv. Bonaventure. Oblačenje za biskupe predviđeno je u prostorijama Biskupskog ordinarijata pokraj katedrale.

Svi vjernici i svi koji žele doći na misno slavlje također su dobrodošli. Budući da će u katedrali biti mjesta za biskupe, svećenike, ređenikovu rodbinu i pojedinu druge uzvanike, u dvorištu katedrale bit će postavljena dva videozida, stolice i klupe kako bi na euharistijskom slavlju mogli sudjelovati i svi oni koji ne mognu ući u katedralu.

Za sve koji automobilima ili autobusima dođu na ređenje u subotu, 2. ožujka predviđeno je parkiranje na parkiralištu koje se nalazi između zgrade RTRS (Radio i tv-kuća) Trg Republike Srpske 9 i nogometnog igrališta (stadion Borca), a prilaz je iz ulice Olimpijskih pobjednika. Važno je napomenuti da, od prije nekoliko mjeseci, ulica Kralja Petra I. Karađorđevića, koja prolazi pokraj banjolučke katedrale i Biskupskog ordinarijata, nije više dvosmjerna, nego jednosmjerna i to iz smjera sjevera prema jugu odnosno centru grada.

Prijenos euharistijskog slavlja i biskupskog ređenja realizirat će RTV Herceg-Bosne, a preuzimat će drugi mediji, među njima i Hrvatski katolički radio i Laudato TV.