Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bartimej

Mons. Uzinić u Rijeci na Svjetski dan misija: Ne možemo sa sebe sprati odgovornost za događaje u svijetu

I danas postoje "periferije" na kojima "slijepi Bartimej" vapi i viče. Možemo ih prepoznati u misijskih zemljama, ali i braći i sestrama koji su nam blizu, ali smo se mi ogradili ravnodušnošću, kazao je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodeći svečano liturgijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci u nedjelju 24. listopada u povodu Svjetskog dana misija.

Papin nagovor: Moramo od Isusa tražiti sve

Ističući hrabru, upornu i konkretnu vjeru slijepca Bartimeja kojega Isus susreće u evanđelju nedjeljne liturgije 24. listopada, papa Franjo je u nagovoru prije molitve Anđeoskog pozdravljenja rekao da nam on treba biti primjer kako bismo od Isusa, koji može učiniti sve, tražili sve, a ne sitan novac i ispunjenje samo trenutačnih potreba, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Kardinal Bozanić predvodio svečano misno slavlje prigodom završetka Šestog hrvatskog socijalnog tjedna

Večernje euharistijsko slavlje sa sudionicima Šestog hrvatskoga socijalnog tjedna - koji se 22. i 23. listopada na temu „Demografija, iseljavanje, migracije” održavao u zgradi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK - predvodio je u subotu 23. listopada zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.

Razmatranje

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 28. travnja 2021.

Tajna molitve

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 6. svibnja 2020. – Papin apel

Projekt „Bartimej“

Dvadesetak učenika II. gimnazije Varaždin i ove je godine sudjelovalo u projektnom tjednu senzibilizacije mladih prema osobama s invaliditetom kojem je, već treći puta, domaćin od 4. do 8. ožujka bila Varaždinska biskupija. Uz završetak projektnog tjedna “Bartimej” varaždinski biskup Josip Mrzljak predslavio je u petak 8. ožujka u župnoj crkvi svetog Josipa na Banfici misno slavlje.