Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bazilika-sv-petra

Papa: Neka Jubilej 2025. bude svima prilika za oživljavanje nade

Na svetkovinu Uzašašća Gospodinovu u četvrtak, 9. svibnja 2024. papa Franjo predvodio je službu predaje i čitanja Bule proglašenja redovnog Jubileja 2025. godine i Drugu večernju svetkovine Uzašašća Gospodinova. Predavanjem bule Papa je službeno najavio Redovni jubilej 2025. Služba je održana u atriju bazilike svetog Petra ispred Svetih vrata s početkom u 17.30. U nastavku donosimo tekst predstavljanja papinske bule proglašenja Jubileja 2025. predstavnicima tiska koji je priredio Odsjek za temeljna pitanja evangelizacije u svijetu Dikasterija za evangelizaciju.

Nježna osobina i susretljiv duh

Cijeloj Papinskoj švicarskoj gardi "želim još jednom izreći svoje osobno te poštovanje i blizinu Svetog Oca Franje ", rekao je kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, za vrijeme euharistijskog slavlja koje je u ponedjeljak 6. svibnja predvodio u Bazilici sv. Petra, objavljeno je u izdanju lista "L`Osservatore Romano" istoga dana.

Misom na grobu sv. Petra biskupi BK BiH započeli pohod „ad limina“

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine započeli su redovni pohod „ad limina apostolorum“ u Rimu, na blagdan sv. Filipa i Jakova, u petak 3. svibnja 2024., slavljem mise na grobu prvaka apostolȃ sv. Petra u vatikanskoj bazilici, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Papa Bonifacije VIII. i proslava prvog Jubileja

Približavajući se proslavi Jubileja 2025. godine, prof. Agostino Paravicini Bagliani za "Vatican News" otkriva kako je protekla proslava prvoga kršćanskog Jubileja 1300. godine za vrijeme pontifikata Bonifacija VIII.

Papa predvodio liturgiju Muke Gospodnje

Papa Franjo predvodio je 29. ožujka poslijepodne u bazilici svetoga Petra, u nazočnosti 4500 vjernika, obrede Velikoga petka, izvijestio je Vatican News.

Župnik vatikanske Župe sv. Petra fra Agnello Stoia gostovao na HKR-u

U povodu početka pobožnosti 13 utoraka uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 19. ožujka 2024. gostovali su župnik vatikanske Župe sv. Petra fra Agnello Stoia, OFM Conv. te upravitelj župe i rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu fra Ivan Marija Lotar, OFM Conv.

Papin župnik fra Agnello Stoia za Veritas: "Odvažite se i budite hodočasnici nade"

Župnik Župe sv. Petra apostola u Vatikanu fra Agnello Stoia koji će u utorak 19. ožujka u bazilici na Svetom Duhu u Zagrebu predslaviti svetu misu na prvi u nizu od trinaest utoraka uoči blagdana sv. Antuna dao je u Rimu intervju za mjesečnik Veritas koji prenosimo u cijelosti. Intervju s papinom župnikom vodio je fra Zvonimir Pervan.

U Vatikanu zaređen novi apostolski nuncij u Paragvaju

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin predslavio je misu s obredom biskupskog ređenja apostolskog nuncija u Republici Paragvaju Vincenza Turturra, u nazočnosti pape Franje, u subotu 9. ožujka 2024., u bazilici sv. Petra.

1 2 3 9