Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: benedikt-xvi

Franjo i Benedikt XVI. na dar dobili jaslice iz Bavarske

Udruga prijatelja bavarskih jaslica (Verband Bayerischer Krippenfreunde) je tijekom održavanja međunarodne „Izložbe 100 jaslica u Vatikanu“ na Trgu sv. Petra, darovala jaslice za papu Franju te za papu emeritusa Benedikta XVI.

Skupština svećenika Gospićko-senjske biskupije

Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je 11. listopada redovita jesenska skupština svećenika djelatnih u Gospićko-senjskoj biskupiji. U sklopu skupštine vlč. mr. Đuliano Trdić održao je predavanje "Zlouporaba moći u Crkvi".

Papa Franjo napisao proslov novoj knjizi Benedikta XVI. o Europi

Talijanski nakladnik Cantagalli je 16. rujna 2021. izdao novu knjigu Benedikta XVI. Istinska Europa – Identitet i poslanje, kao treći svezak u nizu Izabrani tekstovi, u povodu 50. obljetnice uspostave diplomatskih veza Svete Stolice i Europske unije. Proslov je napisao papa Franjo, objavila je Crkva na kamenu.

Izložba u povodu 70 godina svećeništva Benedikta XVI.

Osobni tajnik pape emeritusa Benedikta XVI. nadbiskup Georg Gänswein otvorio je 29. lipnja u galeriji Arte Poli, u ulici Borgo Vittorio 88 u Rimu, izložbu u povodu 70. obljetnice svećeničkoga ređenja Josepha Ratzingera i njegove mlade mise, objavila je Nedjelja.

1 2 3 4