Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena knjiga „Bog je uvijek nov“ Benedikta XVI.

Split (IKA)

Verbum je objavio knjigu „Bog je uvijek nov“ koja sadrži poticajna duhovna promišljanja Benedikta XVI. sabrana i probrana iz njegovih brojnih homilija, nagovora i razmatranja.

Knjiga „Bog je uvijek nov“ je svojevrsna antologija tekstova pape Benedikta XVI. o ključnim temama kršćanske vjere i života. U njoj su probrani najljepši odlomci iz djela i govora blagopokojnog pape Benedikta XVI., objedinjeni u skladan mozaik tema koje sačinjavaju život svakog čovjeka – promišljanja o obitelji, o ljubavi, o istini, o slobodi i radosti, nadi, molitvi.

U ovoj svojevrsnoj sintezi svoje misli, Ratzinger se pokazuje kao učitelj istinske vjere i duhovnosti, koji se obraća Božjem narodu njemu razumljivim jezikom, a njegove poticajne misli su poput iskri koje zahvaćaju srce i um čitatelja, otvarajući ga za Boga koji je uvijek nov.

Papa Franjo u predgovoru je zapisao: „Zbirka duhovnih misli koja se nalazi na ovim stranicama odraz je kreativne sposobnosti Benedikta XVI., njegova umijeća da promišljanje o različitim aspektima kršćanstva spoji s plodnošću slika, govora i perspektive koji čitatelju postaju trajni poticaj za njegovanje dragocjena dara: puštanja Boga u vlastiti život“.

Cilj Ratzingerovog djela je prikazati život i misao jednog neumornog svjedoka evanđelja koji je, teologizirajući na koljenima, svijetu ostavio svoje svjedočanstvo potpune predanosti Isusu Kristu i Crkvi.