Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beogradska-nadbiskupija

Nuncij Gangemi posjetio sjedište Beogradske nadbiskupije

Apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Santo Gangemi je, na poziv beogradskog nadbiskupa u miru i apostolskog administratora Beogradske nadbiskupije Stanislava Hočevara, u četvrtak 1. prosinca, u pratnji savjetnika Apostolske nuncijature mons. Simona Bolivara Sancheza Carriona, posjetio Nadbiskupski ordinarijat u Beogradu.

Sprovod mons. Marka Čolića u Pećniku kraj Modriče

Tijelo svećenika Beogradske nadbiskupije mons. dr. sc. Marka Čolića, koji je u 82. godini života preminuo u četvrtak 10. studenoga 2022. u Domu za svećenike u Đakovu, pokopano je u ponedjeljak 14. studenoga u njegovoj rodnoj župi sv. Alojzija Gonzage u Pećniku pokraj Modriče, izvijestila je Beogradska nadbiskupija, prenosi KTA.

Preminuo mons. Marko Čolić, svećenik Beogradske nadbiskupije

Mons. Marko Čolić, svećenik Beogradske nadbiskupije, preminuo je u ranim jutarnjim satima u četvrtak 10. studenoga 2022., u Domu za umirovljene svećenike u Đakovu, okrijepljen svetim sakramentima koje je i sam kao svećenik uvijek rado dijelio vjernicima.

Mons. Ladislav Német imenovan beogradskim nadbiskupom i metropolitom

Apostolska nuncijatura u Republici Srbiji priopćila je na spomendan svetih Srijemskih mučenika, 5. studenoga 2022. u podne, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Beogradu, da je sveti otac Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog upravljanja Beogradskom nadbiskupijom mons. Stanislava Hočevara, SDB, i novim nadbiskupom imenovao dosadašnjeg zrenjaninskog biskupa dr. sc. Ladislava Németa, SVD.

Kardinal Koch u Beogradu održao predavanje o prvom Ekumenskom saboru u Niceji

U sklopu posjeta Republici Srbiji, koji traje od srijede, 26. do petka, 28. listopada 2022., kardinal Kurt Koch, prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana, susreo se u četvrtak, 27. listopada u Pastoralnom centru „Papa Ivan Dobri“ u Beogradu sa svećenicima Beogradske nadbiskupije, redovnicima, redovnicama i Bogu posvećenim osobama te održao predavanje „Značenje prvog Ekumenskog sabora u Niceji 325. godine za nas danas“, izvijestila je Beogradska nadbiskupija.

1 2 3