Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beogradska-nadbiskupija

Mons. Ladislav Német preuzeo službu beogradskog nadbiskupa i metropolita

Primajući pastirski štap iz ruku umirovljenoga beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara, novi nadbiskup i metropolit Ladislav Nemet je u subotu 10. prosinca u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, u svečanom liturgijskom činu preuzeo upravljanje Beogradskom nadbiskupijom.

Govor predsjednika HBK na misi ustoličenja beogradskog nadbiskupa Németa

Prenosimo u cijelosti govor predsjednika Hrvatske biskupske konferencije splitsko-makarskog nadbiskupa i porečkog i pulskog apostolskog upravitelja Dražena Kutleše na misi ustoličenja novoga beogradskog nadbiskupa Ladislava Németa slavljenoj u subotu 10. prosinca 2022. u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu.

Nadbiskupi Hočevar i Nemet potpisali Zapisnik o primopredaji

U prostorijama Ordinarijata Beogradske nadbiskupije u ponedjeljak, 5. prosinca izvršena je primopredaja i potpisan Zapisnik primopredaje između umirovljenog beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i imenovanog beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta, izvijestila je na službenim stranicama Beogradska nadbiskupija.

Nuncij Gangemi posjetio sjedište Beogradske nadbiskupije

Apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Santo Gangemi je, na poziv beogradskog nadbiskupa u miru i apostolskog administratora Beogradske nadbiskupije Stanislava Hočevara, u četvrtak 1. prosinca, u pratnji savjetnika Apostolske nuncijature mons. Simona Bolivara Sancheza Carriona, posjetio Nadbiskupski ordinarijat u Beogradu.

1 2 3 4