Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bibinje

U Bibinjama proslavljena svetkovina sv. Roka

Svetkovina sv. Roka svečano je proslavljena u ponedjeljak 16. kolovoza u Župi sv. Roka u Bibinjama, a svečano misno slavlje u crkvi Sv. Roka iz 17. st., koja je nekada bila bibinjska župna crkva, predvodio je don Žarko Relota, župnik Župe sv. Petra u zadarskim Pločama.

IN MEMORIAM Don Tomislav Sikirić, svećenik Zadarske nadbiskupije

Kad premine mladi svećenik, u naponu zrelosti i životne snage, razmatranje takvog zemaljskog puta poprati ljudska misao: Mogao je još toliko toga dati. To su pomislili mnogi koji su dostojanstveno ispratili pokojnog don Tomislava Sikirića, svećenika Zadarske nadbiskupije, u župi sv. Roka u njegovim rodnim Bibinjama, u srijedu 26. svibnja.

Stota godišnjica smrti don Marka Sikirića, zaslužnog svećenika i preporoditelja iz Bibinja

Obilježavanje stote godišnjice smrti don Marka Sikirića (1858.-1919.), zaslužnog hrvatskog svećenika i dugogodišnjeg župnika župe sv. Roka u Bibinjama (1884.-1919.), zaključeno je u subotu 12. listopada koncelebriranim slavljem koje je u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Sikirićevim rodnim Bibinjama predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Bibinjski župnik don Zdenko Milić i mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije bili su u zajedništvu jedanaestorice svećenika suslavitelja, među kojima su petorica rodom iz Bibinja (fra Božo Bugarija, Josip Lenkić, Mario Sikirić, Šimun Šindija i Ante Sorić).