Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-boze-rados

Misa zahvalnica u varaždinskoj katedrali

Na kraju posljednjeg euharistijskog slavlja u varaždinskoj katedrali ove godine okupljeni vjernici su predvođeni biskupom Božom Radošem, uz kojega su bili kanonici Stolnog kaptola i svećenici centralnih biskupijskih ustanova, zapjevali svečani himan „Tebe Boga hvalimo“, nastojeći tako uzvratiti i zahvaliti Gospodinu za sva primljena dobročinstva.

Biskup Radoš proglasio Dan posta i molitve za stradale i poginule u potresu

Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je pismo svećenicima Varaždinske biskupije vezano uz potrese u Petrinji, Glini, Sisku i okolici kako bi se na biskupijskoj razini uključili u pružanje duhovne i materijalne pomoći nastradalima. Biskup poziva na solidarnost sa žrtvama potresa te proglašava Dan posta i molitve za sve stradale i poginule u potresu za područje Varaždinske biskupije na nacionalni Dan žalosti, 2. siječnja 2021. godine.

U Kamenici pokopan župnik Dragutin Joč

Župljani Župe sv. Bartola apostola u Kamenici oprostili su se 29. prosinca od svog dugogodišnjeg župnika Dragutina Joča koji je, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u Varaždinu 23. prosinca nakon teške bolesti.

Biskup Josip Mrzljak predvodio svečanu božićnu misu u varaždinskoj katedrali

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Rođenja Gospodinova u varaždinskoj katedrali predslavio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, a koncelebrirali su varaždinski biskup Bože Radoš, generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, te tajnik biskupa Radoša vlč. Marko Domiter.

Biskup Radoš predslavio misu polnoćku: Vaš život neka svjetli radošću koju može dati samo Bog

„Polnoćka je drugačija nego ostalih godina, ali ono bitno je isto - pola noći je slika, simbol najveće tame, mrak ljudske bijede, potrebe za danom, svijetlom. U tami se naš Bog želi objaviti, roditi, želi zasvijetliti i želi nas razveseliti. Zavirimo u ponoć naše nutrine, najtamniji dio naše osobe, tamo gdje želimo da Božje svijetlo dođe. Nebo se otvara nad nama i mi se otvorimo Nebu - neka Gospodin pripravi mjesto gdje se večeras želi roditi.“ Tim riječima započeo je 'misu polnoćku' mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, u četvrtak 24. prosinca u varaždinskoj katedrali.

Biskup Radoš: "Caritas je upisan u DNK Crkve"

Karitativno djelovanje Crkve na nacionalnoj, biskupijskoj i župnoj razini bilo je tema Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija 10. prosinca, povodom nadolazeće Nedjelje Caritasa.

1 2 3 7