Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-duro-koksa

Duhovni, kulturni i znanstveni program u čast biskupa Đure Kokše u Molvama

U povodu obilježavanja 100. godišnjice rođenja biskupa Đure Kokše (1922. – 1998.) u njegovim rodnim Molvama u subotu 26. studenog održan je znanstveni, kulturni i duhovni program u organizaciji Župe Molve, društva za povjesnicu i starine Molve te Hrvatskog katoličkog sveučilišta, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Otkrivena spomen-ploča mons. Đuri Kokši u Molvama

Trećega dana trodnevnice uoči svetkovine Velike Gospe i na blagdan sv. Maksimilijana M. Kolbea, čija se 40. obljetnica kanonizacije slavi ove godine, u Marijinom svetištu u Molvama u nedjelju, 14. kolovoza otkrivena je spomen-ploče na rodnoj kući mons. Đure Kokše.

Otvorena izložba u povodu 100. obljetnice rođenja biskupa Kokše

Duhovski ponedjeljak u Župi Uznesenja BDM u Molvama svečano je proslavljen 6. lipnja euharistijskim slavljem koje je predvodio umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, a potom je u Galeriji Molvarskog likovnog kruga otvorena izložba posvećena 100. obljetnici rođenja biskupa Đure Kokše (1922. – 1998.) „Ponosan na dom i kraj svoj“.

U Molvama otvorena Godina biskupa Đure Kokše

Godina biskupa Đure Kokše otvorena je 17. svibnja 2022 svečanim euharistijskim slavljem koje je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predslavio ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Miljenko Hontić.