Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-franjo-komarica

Ministar Grlić Radman primio banjolučkog biskupa Franju Komaricu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u petak, 10. srpnja banjolučkog biskupa Franju Komaricu s kojim je razgovarao o aktualnostima u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, posebno o položaju Hrvata i katoličkih vjernika u Banjolučkoj biskupiji.

25. obljetnica mučeničke smrti župnika Filipa Lukende i redovnice Cecilije Grgić

U župi i svetištu sv. Terezije od Djeteta Isusa u mjestu Presnače u predgrađu Banje Luke, na spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića 12. svibnja slavljena je misa u povodu 25. obljetnice ubojstva tadašnjeg župnika i graditelja svetišta vlč. Filipa Lukende i redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, katehistice i voditeljice župnog pjevačkog zbora sestre Cecilije Grgić.

Poziv biskupa Komarice na sudjelovanje u svehrvatskoj zajedničkoj molitvi

Banjolučki biskup Franjo Komarica uputio je poziv svim svećenicima, aktivnim u pastoralu, svim redovničkim (samostanskim) poglavarima i poglavaricama, svim voditeljima molitvenih zajednica i skupina Banjolučke biskupije za uključivanje u Svehrvatsku zajedničku molitvu u Nedjelju Božjeg milosrđa, 19. travnja u 15 sati. Poziv biskupa Komarice prenosimo u cijelosti.

Sveto trodnevlje i Uskrs u banjolučkoj katedrali

U duhu državnih i crkvenih odredbi uvjetovanih aktualnom pandemijom koronavirusa održavala su se i ovogodišnja liturgijska slavlja u banjolučkoj katedrali tijekom Velikog tjedna, Svetog trodnevlja i na svetkovinu Uskrsa, a slavlja je predvodio domaći biskup Franjo Komarica.

1 2 3 4