Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-franjo-komarica

Održan sabor svećenika Banjolučke biskupije

U središtu biskupije u Banjoj Luci u srijedu 20. studenoga održan je redoviti godišnji Sabor svećenika koji pastoralno djeluju u toj biskupiji. Uz dvojicu biskupa – ordinarija Franju Komaricu i pomoćnog biskupa Marka Semrena sudjelovalo je 50-ak svećenika dijecezanskih i redovničkih s područja cijele biskupije.

Održan Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa

Šesti nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održan je u subotu 19. listopada u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica u zajedništvu s trideset i trojicom svećenika. Uz oltar su posluživali ministranti većinom iz zagrebačkih župa Trnovčice i Trešnjevke te iz Kutine, Kutinske Slatine i Ilove, dok je pjevanje animirao zbor župe Gospe od Otoka iz Solina pod ravnanjem Danijele Petrušić, uz orguljsku pratnju Pere Prosenice. Hodočasnici su prispjeli iz gotovo svih dijelova Hrvatske, njih oko tri tisuće.

Obilježena 76. obljetnica mučeničke smrti vlč. Ante Dujlovića

U župi Gumjera u Prnjavorskom dekanatu, u kojoj su do 1946. godine živjeli katolici uglavnom poljskog porijekla, u četvrtak 11. srpnja obilježena je 76. obljetnica mučeničke smrti mladog svećenika vlč. Ante Dujlovića, župnika te župe. Misu je predvodio domaći biskup Franjo Komarica uz koncelebraciju petorice svećenika.

Biskup Komarica predvodio 226. proštenje Gospi od Utjehe

Banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je u subotu 6. srpnja 226. bdjenje u svetištu Gospe od Utjehe u Trošmariji koje je prvi put održano 1793. godine kada je tadašnji papa Pio VI. svetištu u Trošmariji dao bulu kojom se hodočasnicima daje mogućnost potpunog oprosta grijeha. Program je počeo pobožnošću križnog puta, nastavljen je misom bdjenja kod spilje, a završen pjevanjem litanija BDM u župnoj crkvi.

1 2 3