Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-franjo-komarica

Biskup Komarica izrazio sućut episkopima SPC u povodu smrti patrijarha Irineja

Nakon vijesti o preminuću patrijarha Srpske pravoslavne Crkve Irineja u petak 20. studenoga banjolučki biskup Franjo Komarica uputio je izraze kršćanske sućuti dvojici pravoslavnih episkopa, kojih se sjedišta nalaze na području Banjolučke biskupije, banjolučkom vladiki Jefremu i bihaćko-petrovačkom vladiki Sergiju.

Biskupi BK BiH u Sarajevu slavili misu uoči 79. redovitog zasjedanja

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine slavili su u utorak 3. studenog euharistiju u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, uoči svog 79. redovitog zasjedanja koje će započeti u srijedu, 5. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Banja Luka – Ivanjska: Biskup Komarica pohodio povratnike

U rubnim selima i zaseocima prostrane drevne župe Ivanjska, na rubu banjolučke i laktaške općine: u Cerićima, Kozari, Abrićima i Gradini, banjolučki biskup Franjo Komarica je, na poziv nekih od rijetkih povratnika, pohodio u nedjelju, 11. listopada desetak novoizgrađenih domova i razgovarao s povratnicima o njihovoj situaciji, izvijestio je TABB.

Misno slavlje u Bosanskom Grahovu na početku Godine Božje Riječi u BiH

Svečanim euharistijskim slavljem, na spomendan sv. Jeronima 30. rujna u Bosanskom Grahovu, u naselju Obljaj, obilježena je 1600. obljetnica smrti ovog crkvenog naučitelja te započela Godina Božje Riječi koju su proglasili biskupi Biskupske konferencije BiH na svom 78. redovitom zasjedanju održanom, 13. i 14. srpnja 2020. u Banjoj Luci.

Susret članova Biskupske konferencije BiH i franjevačkih provincijala u BiH

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i franjevački provincijali u BiH održali su u četvrtak, 24. rujna u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu zajednički susret na temu provedbe Đakonske pastoralne godine. U okviru akademske 2020./2021. godine sudjelovat će đakoni svih biskupija i dvaju franjevačkih provincija u Bosni i Hercegovini.

Biskup Komarica blagoslovio obnovljenu župnu crkvu u Ljubiji

U Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Ljubiji 9. kolovoza blagoslovljena je novoobnovljena župna crkva. Svečano koncelebrirano misno slavlje, u povodu dovršetka temeljite obnove župne crkve, predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica, izvijestio je TABB.

1 2 3 5