Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-franjo-komarica

Banjolučka biskupija nastavlja sa sinodskim hodom

Nakon što je 17. listopada 2021. zajedno s cijelom Katoličkom Crkvom i Banjolučka biskupija započela svoj biskupijski sinodski hod, učinjeni su odmah i konkretni koraci, izvijestila je biskupijska Tiskovna agencija.

Obljetnica mučeničke smrti vlč. Ivana Grgića

U gorskoj župi Ravska kod Ljubije, u prijedorskom kraju, u nedjelju 7. studenoga molitveno je obilježena 29. obljetnica mučeničke smrti mladog župnika te župe vlč. Ivana Grgića, izvijestio je TABB.

Nadbiskup Luigi Pezzuto u sarajevskoj katedrali predslavio zlatnu misu

Svečanim euharistijskim slavljem, u nedjelju 12. rujna u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, svoj zlatni svećenički jubilej – 50 godina misništva proslavio je dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, čije je odreknuće od službe prihvatio papa Franjo 31. kolovoza 2021. zbog navršene dobi.

Svetkovina Velike Gospe proslavljena u banjolučkoj „Marija Zvijezdi“

U banjolučkoj župi „Marija Zvijezda“ svetkovina Velike Gospe svečano je proslavljena u nedjelju 15. kolovoza, a središnje liturgijsko slavlje u župnoj (nekadašnjoj samostanskoj) crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo predvodio je domaći biskup Franjo Komarica, izvijestio je TABB.

1 2 3 9