Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-milovan

Svetkovina Pedesetnice u Puli

O svetkovini Pedesetnice, u nedjelju, 5. lipnja u Puli je tradicionalno održana podjela sakramenta potvrde u dvije gradske župe, u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i Župi sv. Pavla u naselju Vidikovac. Obje mise s podjelom krizme predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Glavni zareditelj mons. Zgrablića bit će nadbiskup Želimir Puljić

Zadarska nadbiskupija priopćila je u utorak 31. svibnja da će na biskupskom posvećenju imenovanoga zadarskog nadbiskupa koadjutora Milana Zgrablića glavni zareditelj biti predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a suzareditelji splitsko-makarski nadbiskup i porečki i pulski apostolski upravitelj Dražen Kutleša i umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Obredi Velikog petka u pulskoj katedrali

U pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Veliki petak, 15. travnja Službu Muke Gospodnje predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Biskup Milovan na Cvjetnicu u Puli

Na Nedjelju Muke Gospodnje, 10. travnja blagoslov maslinovih grančica, procesiju i misno slavlje u pulskoj katedrali predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Svečana akademija posvećena mons. Boži Milanoviću

U Pazinskom kolegiju je u petak, 8. travnja održana svečana akademija posvećena mons. Boži Milanoviću, njegovu životu, djelovanju i djelima, o 75. obljetnici održavanja Pariških mirovnih ugovora iz 1947. godine u kojima je sudjelovao. Ujedno je predstavljeno reizdanje četveroknjižne edicije njegovih kapitalnih djela koja obuhvaća knjige „Hrvatski narodni preporod I.“, „Hrvatski narodni preporod II.“, „Istra u dvadesetom stoljeću“ te „Moje uspomene (1900.-1976.)“.

Grdoselo: Sprovodna misa i obredi za vlč. Dragutina Domšića

Sprovodnu misu za pokojnog svećenika Porečke i Pulske biskupije vlč. Dragutina Domšića, u utorak 22. veljače, u Grdoselu predslavio je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije splitsko-makarski nadbsikup koadjutor Dražen Kutleša, a sprovodne obrede umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Obljetnica biskupskog ređenja mons. Ivana Milovana

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan se u ponedjeljak, 10. siječnja euharistijskim slavljem spomenuo svog biskupskog ređenja koje je bilo prije 24 godine, 10. siječnja 1998. godine.

1 2 3 4