Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-milovan

Biskup Milovan: Pozvani smo po primjeru sv. Nikole činiti djela milosrđa

Župa sv. Nikole biskupa u Pazinu proslavila je 6. prosinca nebeskog zaštitnika, a svečano večernje misno slavlje predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan. Koncelebriralo je više svećenika iz okolnih župa, franjevci iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijna te župnik domaćin, pazinski dekan preč. Mladen Matika.

Pazin: Gotičke freske zasjale novim sjajem

U pazinskoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa održano je u utorak, 30. listopada 2018. predstavljanje rezultata konzervatorsko-restauratorskih radova na zidnim slikama u svetištu, oltarnim palama i sakristijskom ormaru. Događaj je organizirao Hrvatski restauratorski zavod čiji su djelatnici od 2011. do 2018. marljivo radili kako bi umjetnine nemjerljive vrijednosti koje sadrži ta crkva zasjali novim sjajem. Provedeni radovi omogućeni su potporom Ministarstva kulture, Istarske županije i Grada Pazina.

Proslava 60. obljetnice Državnog arhiva u Pazinu

Svečano je proslavljena 60. obljetnica osnutka Državnog arhiva u Pazinu u petak, 19. listopada. Tom je prigodom, uz druge sadržaje, predstavljeno 25. jubilarno izdanje „Vjesnika istarskog arhiva", dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima te je simbolično pokrenuta nova internetska stranica Državnog arhiva u Pazinu.

Posveta oltara i polaganje relikvija bl. Miroslava Bulešića

U Motovunskim Novakima, župi Pazinskoga dekanata, u nedjelju 14. listopada umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predvodio je misno slavlje, blagoslovio obnovljenu crkvu te posvetio novi oltar i položio u njega relikvije bl. Miroslava Bulešića.