Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-milovan

Svetkovina Duhova i podjela sakramenta potvrde u Puli

Na svetkovinu Duhova 23. svibnja umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan podijelio je sakrament potvrde u dvije pulske župe, katedralnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Župi sv. Pavla apostola.

Pogreb vlč. Line Rakara

Pok. vlč. Lino Rakar, svećenik Porečke i Pulske biskupije, koji je preminuo 8. travnja, pokopan je u subotu,10. travnja, u rodnoj župi, na groblju u Čepiću. Sprovodnu misu u crkvi Majke Božje Snježne predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Biskup Milovan predvodio misu za žrtve koronavirusa

Euharistiju s nakanom za žrtve koronavirusa u Europi, u srijedu 24. veljače, kada je prema rasporedu Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) na redu bila Hrvatska biskupska konferencija, umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predvodio je misu u crkvi Bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu. Prigodnu homiliju izrekao je vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Bulešića preč. mr. Ilija Jakovljević.

Mons. Ivan Milovan proslavio 22. obljetnicu biskupstva

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan proslavio je 22. obljetnicu biskupskoga ređenja na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju 10. siječnja. Sukladno uvjetima i odredbama vremena pandemije, proslavio je na području župe gdje živi i najčešće pastoralno djeluje, misom u župnoj crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Biskup Milovan predvodio proslavu svetkovine sv. Jakova u Opatiji

U Opatiji je 25. srpnja svečano proslavljena svetkovina sv. Jakova apostola, zaštitnika grada i župe. Središnju euharistiju u župnoj crkvi okruženoj samostanom po kojem je grad dobio ime, predslavio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

1 2