Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-stironja

Hodočašće Hrvata katolika u Marienthal

Hrvati katolici iz hrvatskih katoličkih misija (HKM), zajednica (HKZ) i župa (HKŽ) iz Rajnsko-majnskog pastoralnog područja tradicionalno su hodočastili na Duhovski ponedjeljak – blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, 6. lipnja, u franjevačko svetište Blažene Djevice Marije od milosti – Gospe žalosne u Marienthal, u organizaciji HKZ Wiesbaden i Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main.

Blagdan Pomoćnice kršćana na Mulu i predstavljanje „Muljanskog kantuala“

Blagdan Pomoćnice kršćana na Mulu proslavljen je u utorak 24. svibnja, a trom su prigodom u vrsnoj interpretaciji zagrebačkih glazbenika pod ravnanjem mo. Roberta Homena i uz orguljsku pratnju Nevena Kraljića, prof., tijekom središnje mise i nakon nje, prvi put nakon više od 130 godina izvedene liturgijske skladbe koje je za župu Muo skladao franjevac o. Konrad Ebert.

U Kotoru proslavljen blagdan bl. Ozane Kotorke

Blagdan blažene Ozane Kotorke, dominikanske trećoretkinje, rekluze, suzaštitnice Kotora i Kotorske biskupije, svečano je proslavljen u srijedu 27. travnja u Kotoru, izvijestili su iz Kotorske biskupije.

Kotorski biskup Štironja: Povrat imovine je osjetljivo i važno pitanje

U povodu svetkovine Uskrsa crnogorske dnevne novine Dan objavile su intervju s kotorskim biskupom Ivanom Štironjom u kojemu je, među ostalim govorio o vjerskom životu u Kotoru, statusu rimokatolika u Crnoj Gori, suradnji s drugim vjerskim zajednicama te povratu imovine Kotorskoj biskupiji.

Pogreb svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Josipa Vranješa

Na Gradskom groblju u Đakovu u ponedjeljak, 11. travnja pokopan je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Josip Vranješ, koji je preminuo u Sveučilišnoj bolnici u australskom Geelongu u nedjelju, 20. ožujka u 63. godini života i 36. svećeništva, izvijestila je KTA.

Biskup Štironja pozvao na molitvu s papom Franjom

Potaknut pozivom pape Franje, kotorski biskup Ivan Štironja pozvao je sve svećenike, redovnike, redovnice i sve vjernike Kotorske biskupije da se na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka molitvom i postom sjedine s cijelom Crkvom te mole za okončanje rata u Ukrajini.

Slavlja sakramenta potvrde u župama Južnog Ontaria

Na poziv hrvatskih svećenika Južnog Ontaria kotorski biskup Ivan Štironja je krajem veljače doputovao u posjet hrvatskim katoličkim zajednicama toga dijela Kanade, kako bi određenim skupinama mladeži podijelio sakrament potvrde.

1 2 3 5