Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-stironja

Biskup Štironja na proslavi sv. Andrije apostola u župi Brca

Proslavu zaštitnika župe sv. Andrije apostola u župi Brca u Kotorskoj biskupiji vjernici su počeli u predvečerje blagdana 29. studenoga svečanom procesijom i euharistijskim slavljem koje je, uz koncelebraciju više svećenika, predvodio kotorski biskup Ivan Štironja.

Euharistijsko slavlje uoči redovitog zasjedanja BK BiH

U večernjim satima u srijedu 3. studenoga u katedrali Srca Isusova u Sarajevu slavljena je misa uoči 82. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovina koje će se održati 4. i 5. studenoga u Nadbiskupskoj rezidenciji u glavnom gradu BiH.

Ukop mons. Luke Pavlovića

Ukop svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Luke Pavlovića održan je u ponedjeljak 18. listopada. Misu zadušnicu u mostarskoj katedrali predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a sprovodne obrede u pokojnikovu rodnom mjestu Rotimlji kotorski biskup Ivan Štironja.

Početak sinodalnog hoda u Kotorskoj biskupiji

U subotu, 16. listopada u Katedrali sv. Tripuna u Kotoru svečanom misom u večernjim satima započeo je Sinodalni hod Kotorske biskupije. Koncelebriranu euharistiju predslavio je kotorski biskup Ivan Štironja, u zajedništvu s umirovljenim biskupom mons. Ilijom Janjićem i svećenicima Kotorske biskupije.

Kotor: proslavljena svetkovina sv. Vinka Paulskog

Svetkovina sv. Vinka Paulskog utemeljitelja Kongregacije za misije – lazarista, i sa sv. Lujzom de Marillac Družbe kćeri kršćanske ljubavi – sestara milosrdnica, svečano je proslavljena u ponedjeljak 27. rujna u Kotoru.

1 2 3