Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-juraj-jezerinac

Proslavljena Majka Božja Kraljica Mira u Rastokima

Na 24. obljetnicu podizanja kapelice u čast Majke Božje Kraljice Mira u Rastokima u župi Slavetić, u nedjelju, 12. srpnja 45. obljetnicu svećeništva proslavio je promicatelj postupka za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja.

Jedanaesti utorak u čast sv. Antunu Padovanskom

Hrvatski katolički radio emitirao je u utorak 26. svibnja prijenos misnog slavlja jedanaestog utorka iz crkve Sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu u povodu pobožnosti Trinaest utoraka posvećenih sv. Antunu.

Zagreb: Misa i predstavljanje knjige o o. Petru Perici

Jubilarna 75. obljetnica ubojstva više viđenijih Dubrovčana na Daksi, među kojima je bio i isusovac o. Petar Perica, u Zagrebu je obilježena 25. listopada misom zadušnicom i predstavljanjem knjige "Otac Petar Perica, pjesnik i mučenik".

Biskup Jezerinac na proslavi Lovrenčeva u Vivodini

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je u nedjelju 11. kolovoza u župi sv. Lovre na Vivodini, u Ozaljsko-lipničkom dekanatu svečanu misu drugog dana proslave Lovrenčeva. Blagdan sv. Lovre, nebeskog zaštitnika župe, tradicionalno okuplja brojne hodočasnike, a posebno raseljene Vivođane iz SAD-a i Kanade kao i Australije koji na Lovrenčevo dolaze u rodni kraj.

Na Blagovijest počela velika devetnica „Hrvatska moli za život“

Na poziv i inicijativu predsjednika Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije dubrovačkog biskupa Mate Uzinića na svetkovinu Navještenja Gospodnjega, u ponedjeljak 25. ožujka, započela je velika molitvena devetnica „Hrvatska moli za život“.