Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-juraj-jezerinac

Vivodina svečano proslavila Lovrenčevo 

Župa sv. Lovre na Vivodini tradicionalno je 10. kolovoza vrlo svečano proslavila blagdan nebeskog zaštitnika sv. Lovre svečanom koncelebriranom misom koju je predslavio umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac. 

Dodjela Velike zlatne plakete biskupu Jezerincu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) i Croatica TV iz Toronta (Kanada) dodijelit će Veliku zlatnu plaketu - Da se ne zaboravi umirovljenom vojnom biskupu Juraju Jezerincu, „koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države“.

Propovijed biskupa Bogdana u Krašiću

Na proslavi 55. obljetnice svećeništva i 30. obljetnice biskupske službe umirovljenog vojnog biskupa Jurja Jezerinca u nedjelju 18. srpnja 2021. godine u Krašiću propovijedao je vojni biskup Jure Bogdan čiju propovijed prenosimo u cijelosti.

Biskup Jezerinac proslavio obljetnice svećeničke i biskupske službe

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac proslavio je 55 godina svećeničke službe i 30 godina biskupske službe na svetkovinu Uzašašća Gospodinova 13. svibnja u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Loviću Prekriškom u Župi sv. Mihaela Arkanđela i sv. Ane, Gornje Prekrižje.

1 2