Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-kutlesa

U Puli otvorena Izložba "Hrvatski sveci i blaženici"

Retrospektivu izložbe Hrvatski sveci i blaženici otvorio je u petak, 14. lipnja u povijesnoj Kapitularnoj dvorani pulskog Franjevačkog samostana S. Franje Asiškog, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša. O izložbi su tom prigodom govorili: gvardijan samostana p. Đuro Hontić, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca Antun Sente ml., akademski slikar David Ivić i biskup Kutleša.

„Heroje i svece pamtimo po ljubavi i žrtvi“

Blagdan sv. Blaža, svog župnog patrona vodnjanska je župa sv. Blaža proslavila u nedjelju, 3. veljače, središnjim svečanim misnim slavljem koje je predvodio porečki i pulski biskup Dražen Kutleša u zajedništvu s biskupom u miru Ivanom Milovanom, župnikom domaćinom Marijanom Jelenićem te nekolicinom svećenika.

Polnoćka u Poreču: "Čovjek je najveći kada je ponizan"

Misu polnoćku u porečkoj je katedrali tradicionalno predvodio porečki i pulski biskup Dražen Kutleša. U propovjedi je istaknuo da je veličina svakoga čovjeka znati se sniziti, prihvatiti maloga čovjeka i biti u službi tome malome čovjeku, a ne tražiti da druge da mu služe.

AUDIO Božićna poruka biskupa Dražena Kutleše

"I ovog Božića netko kuca na tvoje srce. Možda je mali Isus! Čovječe, zašto ne odgovoriš i pokušaš otvoriti, netko ti kuca. Otvori i vidi tko je i udostoj se pustiti ga u svoj dom i u svoje srce" poručuje u božićnoj poruci porečki i pulski biskup Dražen Kutleša.