Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mostarsko-duvanjski-i-apostolski-upravitelj-trebinjsko-mrkanski-mons-petar-palic

Biskup Palić uputio čestitku mons. Milanu Zgrabliću

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski Petar Palić uputio je u četvrtak 7. travnja 2022. čestitku imenovanom zadarskom nadbiskupu koadjutoru Milanu Zgrabliću koju prenosimo u cijelosti.

Biskup Petar Palić i Dragan Čović razgovarali o položaju Hrvata katolika u BiH

U Biskupskom ordinarijatu u Mostaru u srijedu 12. siječnja upriličen susret predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i biskupa mostarsko-duvanjskoga i apostolskoga upravitelja trebinjsko-mrkanskoga mons. Petra Palića i suradnika, izvijestila je Radiotelevizija Herceg-Bosne, a prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

Ukop mons. Luke Pavlovića

Ukop svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Luke Pavlovića održan je u ponedjeljak 18. listopada. Misu zadušnicu u mostarskoj katedrali predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a sprovodne obrede u pokojnikovu rodnom mjestu Rotimlji kotorski biskup Ivan Štironja.

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić posvetio novu crkvu na Humcu

U ponedjeljak 4. listopada mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, na svetkovinu sv. Franje, na svečanoj svetoj misi posvetio je novu crkvu na Humcu, prenosi mrežni portal "Crkva na kamenu" u utorak 5. listopada.

Otvorena skupštinska zasjedanja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić predslavio je u subotu, 11. rujna, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu euharistiju za vrijeme koje su članovi Sinode položili Ispovijest vjere te su otvorena skupštinska zasjedanja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije.